Şi în acest an, operaţiunile de asomare şi tăiere a mieilor se vor realiza într-un singur punct de sacrificare, situat în Târgul Romaneşti, bineînţeles în prezenţa medicilor sanitar-veterinari, care, după controlul de specialitate, vor pune ştampila pe carcasele verificate. Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj, dr. Aurelian Toma, locaţia este cea mai potrivită pentru sacrificarea animalelor, putând fi supravegheată atent în scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare şi a riscului pentru sănatatea publică.
„Spaţiul destinat sacrificării mieilor, respectiv Târgul Romaneşti, va dispune de separare fizică, astfel încât procedeul să nu producă disconfort cumpărătorilor, va avea sistem de alimentare cu apă potabilă, precum şi facilităţi de colectare şi stocare“, a declarat acesta. De altfel, în preajma Sărbătorilor de Paşte, inspectorii DSVSA şi medicii veterinari ai circumscripţiilor din judeţ vor intensifica acţiunile de verificare a modului în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în pieţele agroalimentare şi unităţile de alimentaţie publică: „Înainte de Paşte, inspectorii din cadrul instituţiei noastre vor monitoriza unităţile alimentare şi supermarketurile în care va fi comercializată carnea de miel, dar şi condiţiile în care vor fi transportaţi aceştia către spaţiile repective”, a precizat dr. Aurelian Toma.
Citeste mai mult in Cuvantul Libertatii.
„Spaţiul destinat sacrificării mieilor, respectiv Târgul Romaneşti, va dispune de separare fizică, astfel încât procedeul să nu producă disconfort cumpărătorilor, va avea sistem de alimentare cu apă potabilă, precum şi facilităţi de colectare şi stocare“, a declarat acesta. De altfel, în preajma Sărbătorilor de Paşte, inspectorii DSVSA şi medicii veterinari ai circumscripţiilor din judeţ vor intensifica acţiunile de verificare a modului în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în pieţele agroalimentare şi unităţile de alimentaţie publică: „Înainte de Paşte, inspectorii din cadrul instituţiei noastre vor monitoriza unităţile alimentare şi supermarketurile în care va fi comercializată carnea de miel, dar şi condiţiile în care vor fi transportaţi aceştia către spaţiile repective”, a precizat dr. Aurelian Toma.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Cuvantul Libertatii.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News