Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Tehnologia de cultivare a dovlecelului patison
Se intrebuinteaza fructele foarte tinere pentru prepararea diferitelor mancaruri. Este un dovlecel de dimensiuni mai mici, cu un gust asemanator castravetului. Aidoma castravetilor, din patison se pot obtine muraturi foarte apreciate.
Dovlecelul patison, Cucurbita pepo convar. melopepo var. radiata, este o planta anuala care creste sub forma de tufa, de aproximativ 1 metru inaltime. Radacina este pivotanta, puternica. Tulpina creste atat pe verticala cat si taratoare.
Fructul, o melonida din punct de vedere botanic, are o forma specifica cu marginile dantelate si culoarea alb-verzui. Spre deosebire de dovlecelul comun, Cucurbita pepo convar. giromontia, pulpa patisonului este deosebit de fina iar gustul sau este mai apropiat de cel al castravetilor. Un astfel de fruct, ajuns la maturitate, are pana la 20 cm diametru.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Revista Hortipedia
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News