Evaluarea productiei inainte de recoltare ii permite fermierului aprecierea cantitatii ce urmeaza a fi recoltata si il ajuta in luarea unor decizii legate de depozitarea si transportul productiei.
Pentru stabilirea cantitatii probabile recoltate se recolteaza plante de pe o suprafata de zece metri liniari, in cinci puncte distribuite pe diagonala parcelei. Metoda se aplica pentru parcelele (solele) de pana in in 50 de hectare. Pentru suprafete ai mari apar abateri statistice si se vor face recoltari in zece puncte pe diagonala.
De la plantele culese se recolteaza pastaile, se desfac, se cantaresc boabele si se calculeaza productia medie le hectar, facandu-se o corectie de umiditate de 14%.
Trebuie precizat ca pentru o valoare cat mai exacta, se va mari numarul punctelor de recoltare a plantelor.
Pentru stabilirea cantitatii probabile recoltate se recolteaza plante de pe o suprafata de zece metri liniari, in cinci puncte distribuite pe diagonala parcelei. Metoda se aplica pentru parcelele (solele) de pana in in 50 de hectare. Pentru suprafete ai mari apar abateri statistice si se vor face recoltari in zece puncte pe diagonala.
De la plantele culese se recolteaza pastaile, se desfac, se cantaresc boabele si se calculeaza productia medie le hectar, facandu-se o corectie de umiditate de 14%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Trebuie precizat ca pentru o valoare cat mai exacta, se va mari numarul punctelor de recoltare a plantelor.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News