Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Teleorman: Vaccinarea a stopat pesta porcina


Vaccinarea din anii 2008 si 2009 impotriva pestei porcine, prin programele nationale, a condus in judetul Teleorman la eradicarea bolii, raspandita anterior acestei perioade in mai multe zone.

Seful Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Teleorman, Gabriel Voinea, a declarat intr-o conferinta de presa, marti, ca renuntarea la obligativitatea vaccinarii, din acest an, va conduce la reaparitia cazurilor de imbolnavire in gospodariile populatiei. Potrivit sursei citate, crescatorii de animale din judet sunt mai informati si preocupati de asigurarea masurilor sanitar-veterinare de protectie.
Pentru prima data in ultimii ani, de sarbatorile de iarna, desi in judet s-au sacrificat mai multe zeci de mii de porci, medicii veterinari au depistat un numar foarte mic de cazuri de imbolnavire cu trichina - doar doua in localitati rurale. Anul trecut, in Teleorman s-au inregistrat 36 de cazuri de infestare cu TBC la bovine si 29 de cai bolnavi de anemie infectioasa, incidenta fiind in scadere.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Conform legii, aproape 80 de gospodari din judet au fost despagubiti in anul 2009 cu suma totala de 112.000 de lei pentru sacrificarea animalelor bolnave, bani fiind inclusi si in bugetul pe 2010 pentru astfel de cazuri. La DSVSA Teleorman exista in derulare un program de restructurare, dar, prin pensionari si blocarea ulterioara a posturilor, in prezent se inregistreaza un deficit important de personal calificat, constand in medici, economisti si specialisti de laborator.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016