Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Timis: Carnea de miel, tot mai putin solicitata


Solicitările timişenilor pentru carnea de miel scade de la an la an, cu toate acestea, în judeţ, crescătorii de oi şi capre estimează că vor fi sacrificaţi până la 40.000 de miei şi iezi pentru sărbătorile pascale, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Serviciului pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş, dr. vet. Pompiliu Smultea.
Cu toate acestea, ciobanii nu se plâng, iar afacerile lor merg bine tot timpul anului, mai ales de când în zonă a crescut numărul italienilor şi al arabilor care preferă carnea de oaie sau capră.

'Primăriile din judeţ îşi vor amenaja centrele în care vor putea fi sacrificaţi mieii şi iezii. Autorizaţiile de funcţionare vor fi acordate pe perioadă limitată, respectiv, până la Paşti, şi trebuie să fie avizate sanitar şi să îndeplinească condiţiile minime de sacrificare şi comercializare a cărnii - apă curentă, spaţii ce pot fi uşor curăţate, pubele de colectare a pieilor sau a organelor animalelor', a spus Smultea.

Şeful DSVSA Timiş a mai precizat că niciun animal nu va putea fi expus comercializării înainte de expertizarea carcasei şi recoltarea splinei, care va fi examinată în laborator pentru a vedea dacă animalul nu suferă de encefalopatie ovină (boala vacii nebune).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pompiliu Smultea spune că în judeţ sunt autorizate două abatoare pentru tăierea mieilor (lângă Timişoara şi la Lugoj) şi că numărul asomatoarelor este suficient.

Cu toate acestea, el a remarcat că ciobanii preferă metoda tradiţională de sacrificare a mieilor, mai ales când comerţul se face direct între cumpărător şi baci, la stână.

Preţul este de 9-10 lei/kilogram de miel viu şi ajunge până la 18-20 de lei/kg de carne.

Inspectorii sanitar-veterinari au început verificările în pieţele şi halele agroalimentare din Timişoara, unde au şi apărut primii miei.

Au fost confiscate 144 de kilograme de carne de miel, pentru că nu erau îndeplinite normele igienico-sanitare de sacrificare şi comercializare a cărnii şi s-au aplicat mai multe amenzi.

În anii precedenţi, carnea de miel era foarte căutată şi se sacrificau peste 50.000 de miei şi iezi în sezon.

Carnea de miel conţine foarte multă gelatină motiv pentru care persoanele care au colesterolul ridicat, afecţiuni hepatice şi digestive o evită şi preferă carnea de peşte sau de pasăre.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016