Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apicultorii sunt optimisti in privinta productiei de miere din acest an

apicultorii-sunt-optimisti-in-privinta-productiei-de-miere-din-acest-an

Aceasta, in ciuda faptului ca deja a fost compromis culesul la rapita, din cauza secetei.


Anul trecut, productia de miere din Romania a fost peste cea din 2017, insa nu a depasit cantitatea de 27.000 de tone, aceasta din cauza secetei, care a afectat culesul la floarea soarelui.
 
Anul acesta, si primul cules la rapita este deja compromis, insa, cu toate acestea, apicultorii se asteapta la o productie buna de miere.  
 
Astfel, Ioan Fetea, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine, a declarat ca „anul trecut am avut o productie de miere de 26.000 - 27.000 de tone. Seceta a afectat culturile de floarea soarelui, care acopera peste 35% din productia anuala, si aici ne-a afectat cel mai mult. Pentru anul acesta sunt optimist in privinta productiei, desi la rapita primul cules din fiecare an, care asigura cam 8-10% din totalul productiei de miere, a fost compromis. Nu vom avea decat un cules de dezvoltare”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In ceea ce priveste consumul de miere, Ioan Fetea a precizat ca in Romania se inregistreaza un consum redus de miere, mentionand ca este vorba, in medie, de 600 de grame pe locuitor intr-un an.
 
„Consumul de miere este sub un kilogram pe locuitor pe an, practic in jur de 600 de grame, desi Eurostat - pe baza unor date pe care le primeste de la institutii - arata un consum de peste un kilogram - dar oricum suntem in coada Europei. Mai avem multe de a lucra aici, iar acel program cu mierea in scoli ar fi o gura de oxigen pe apicultura. Problema este ca nu suntem noi pregati, sectorul apicol, cu acele statii de procesare care sa asigure valorificarea produselor romanesti. Altfel, sigur firmele de procesare care aduc miere din Ucraina si din China vor face imediat infuzie in toate scolile, cu miere din alta parte, si apicultorul roman ramane de caruta. Ori, nu acesta este interesul de a promova produsele de import, ci produsele romanesti”, a explicat presedintele ACA.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016