Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tinerii fermieri pot obtine 50.000 de euro pentru o ferma

tinerii-fermieri-pot-obtine-50000-de-euro-pentru-o-ferma

Tinerii fermieri cu varsta sub 40 de ani pot obtine 50.000 de euro din fonduri europene pentru o noua ferma in vedere pornirii unei afaceri agricole. Ghidul de consultare a fost deja publicat pentru consultarea publica.


Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat Ghidul solicitantului pentru Submasura 6.1 "Sprijin pentru tinerii fermieri" din cadrul PNDR 2014 - 2020. Acesta se afla in consultare publica timp de 10 zile, dupa care, daca nu sunt obiectii care sa duca la modificari majore, va intra complet in vigoare. Banii vor putea fi, asadar, accesati in curand.
 
Sprijinul public acordat prin intermediul submasurii (sM) 6.1 este complet nerambursabil si este in valoare de maximum 50.000 de euro.
 
Finantarea europeana se acorda in baza unui plan de afaceri, sub forma de prima in doua transe, astfel: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea Contractului de finantare si 25% din cuantumul sprijinului se va acorda in functie de implementarea corecta a Planului de afaceri, fara a depasi 3 ani sau 5 ani pentru exploatatiile pomicole.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori


Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...

Oferta Speciala
valabila 48h
A crea un plan de afaceri conform standardelor nu este usor, asadar v-am pregatit un ghid complet care sa va ajute. Il puteti descarca dand click AICI!
 
Solicitantii eligibili pentru sprijinul nerambursabil acordat prin aceasta linie de finantare sunt tinerii fermieri care se instaleaza ca unici sefi al exploatatiei agricole si persoanele juridice cu mai multi actionari, unde un tanar fermier se instaleaza si exercita un control efectiv pe termen lung in ceea ce priveste deciziile referitoare la gestionare, la beneficii si la riscurile financiare legate de exploatatie.
 
Conform art. 2 din R(UE) nr.1305/2013, "tanar fermier” inseamna o persoana care:
  • are varsta de pana la 40 de ani la momentul depunerii cererii;
  • detine competentele si calificarile profesionale adecvate;
  • se stabileste pentru prima data intr-o exploatatie agricola ca sef al respectivei exploatatii.
 
Pentru a fi eligibila, exploatatia trebuie sa indeplineasca cel putin urmatoarele conditii la solicitarea finantarii:
  • sa aiba o dimensiune economica cuprinsa intre 12.000 – 50.000 SO (productie standard);
  • sa fie inregistrata ca microintreprindere sau intreprindere mica;
  • sa fie inregistrata in Registrul Unic de Identificare – APIA, in Registrul agricol si/sau in Registrul exploatatiilor – ANSVSA.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.9 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".

TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016