Tinerii fermieri pot obtine 50.000 de euro pentru o ferma
Publicat la data de 06 Mar. 2020 in:
Stiri Tinerii fermieri cu varsta sub 40 de ani pot obtine 50.000 de euro din fonduri europene pentru o noua ferma in vedere pornirii unei afaceri agricole. Ghidul de consultare a fost deja publicat pentru consultarea publica.
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat Ghidul solicitantului pentru Submasura 6.1 "Sprijin pentru tinerii fermieri" din cadrul PNDR 2014 - 2020. Acesta se afla in consultare publica timp de 10 zile, dupa care, daca nu sunt obiectii care sa duca la modificari majore, va intra complet in vigoare. Banii vor putea fi, asadar, accesati in curand.
Sprijinul public acordat prin intermediul submasurii (sM) 6.1 este complet nerambursabil si este in valoare de maximum 50.000 de euro.
Finantarea europeana se acorda in baza unui plan de afaceri, sub forma de prima in doua transe, astfel: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea Contractului de finantare si 25% din cuantumul sprijinului se va acorda in functie de implementarea corecta a Planului de afaceri, fara a depasi 3 ani sau 5 ani pentru exploatatiile pomicole.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
Solicitantii eligibili pentru sprijinul nerambursabil acordat prin aceasta linie de finantare sunt tinerii fermieri care se instaleaza ca unici sefi al exploatatiei agricole si persoanele juridice cu mai multi actionari, unde un tanar fermier se instaleaza si exercita un control efectiv pe termen lung in ceea ce priveste deciziile referitoare la gestionare, la beneficii si la riscurile financiare legate de exploatatie.
Conform art. 2 din R(UE) nr.1305/2013, "tanar fermier” inseamna o persoana care:
-
are varsta de pana la 40 de ani la momentul depunerii cererii;
-
detine competentele si calificarile profesionale adecvate;
-
se stabileste pentru prima data intr-o exploatatie agricola ca sef al respectivei exploatatii.
Pentru a fi eligibila, exploatatia trebuie sa indeplineasca cel putin urmatoarele conditii la solicitarea finantarii:
-
sa aiba o dimensiune economica cuprinsa intre 12.000 – 50.000 SO (productie standard);
-
sa fie inregistrata ca microintreprindere sau intreprindere mica;
-
sa fie inregistrata in Registrul Unic de Identificare – APIA, in Registrul agricol si/sau in Registrul exploatatiilor – ANSVSA.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Planta care iti aduce 100.000 de euro la hectar
Schisandra, planta cu cinci arome, este o planta lemnoasa originara din China si Japonia. Schisandra chinensis este un medicament traditional chinezesc, care a fost inregistrat pentru prima data in cartea farmaceutica antica "Shen Nong Ben Tsao Ching" ca medicament superior si a fost folosit de mii ... citeste mai mult>>
Organizarea afacerii cu raci
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene meteorologice deosebite – furtuni, inundatii etc.) Toate aceste fenomene au o actiune negativa asupra activitatii dumneavoastra si este bine sa va protejati... citeste mai mult>>
Planificarea afacerii cu lavanda
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de calitatea semintelor. Diferenta in ceea ce priveste investitia intr-o cultura de lavanda o face si detinerea unui teren agricol.... citeste mai mult>>