Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Tulcea: Investitii de 50 mil. euro in sere si solarii, la Macin
Doi investitori italieni vor dezvolta în oraşul Măcin un proiect în valoare de 50 de milioane de euro, pentru înfiinţarea unor sere pentru legume şi fructe pe o suprafaţă de 100 de hectare şi va fi dezvoltat pe parcursul următorilor doi ani.
La Măcin, am avut o bază legumicolă foarte puternică. A existat un centru de legume şi fructe, dar am avut şi o asociaţie legumicolă bazată pe fostul sistem. Între timp tot ce-am avut s-a desfiinţat, iar noi căutăm acum să reînnodăm activitatea legumicolă din zonă, a declarat miercuri primarul oraşului Măcin, Andone Ichim.
El a mai spus că realizarea proiectului iniţiat de cei doi investitori italieni va începe în martie, prin punerea în practică a acestuia urmând să se înfiinţeze până la 500 de locuri de muncă. 'Problema vitală a oraşului nostru este lipsa angajatorilor, iar din acest punct de vedere proiectul celor doi investitori italieni este unul foarte important pentru noi', a menţionat primarul Ichim.
De altfel, potrivit sursei, tot investitori italieni şi-au arătat disponibilitatea de a se implica în renaturarea lacului sărat din oraşul Măcin, proiectul tehnic al investiţiei urmând să fie adus la cunoştinţa autorităţilor urbei tulcene luna viitoare cel mai probabil. Potrivit Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, 21.667 de hectare dintr-o suprafaţă totală cultivabilă de circa 294.000 de hectare din judeţ este cultivată cu sprijinul unor investitori străini.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Într-un top al celor mai importante investiţii s-ar afla două societăţi cu capital britanic, ce exploatează o suprafaţă totală de 10.699 de hectare, în localităţile Chilia Veche şi Pardina, din Delta Dunării. De asemenea, potrivit sursei, spaniolii cultivă viţă-de-vie în podgoria Sarica Niculiţel cu o suprafaţă de circa 1.500 de hectare, italienii investind în agricultură atât în apropiere de oraşul Tulcea, cât şi la Isaccea, Cerna, Ciucurova, Dorobanţu şi Mihail Kogălniceanu. Un francez a investit în comuna Mihai Bravu, având peste 1.000 de hectare, iar un sirian deţine în comunele Nufăru şi Valea Nucarilor o suprafaţă totală de 667 de hectare.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura