Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Tulcea: Productii de stuf din ce in ce mai mici, in Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii
Sezonul recoltatului de stuf se apropie de final in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (RBDD), insa cantitatile recoltate sunt mai mici decat cele de anul trecut, care se numara printre recordurile minime ale ultimelor opt sezoane. Conform Administratiei RBDD, in prezent sunt concesionate cinci zone stuficole, suprafata totala ce va fi recoltata anul acesta insumand 14.300 hectare, iar cantitatea de stuf estimata ar putea ajunge la 13.932 de tone, de aproape doua ori mai mica decat potentialul recoltabil estimat de specialisti pentru sezonul anterior (30.542,33 tone), dar de aproape de trei ori mai mare decat cantitatea de stuf recoltata practic tot in sezonul anterior.
“Din cauza conditiilor hidro-meteorologice nefavorabile din sezonul 2009-2010 (nivelul crescut al apelor, chiciura etc), cantitatea de stuf recoltata a fost de 4.572 tone, in proportie de 14,97%. S-a recoltat stuful de pe 2.949 hectare fata de 21.254,4 hectare”, se arata intr-un raport semnat de guvernatorul Rezervatiei, Grigore Baboianu. De altfel, potrivit statisticilor efectuate de Administratia RBDD, cantitatea de stuf recoltata in sezonul trecut a fost una dintre cele mai mici din 2002 pana in prezent, dupa ce in sezonul 2007-2008 s-au recoltat 3.572,74 de tone de stuf.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura