Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Tulcenii, revoltaţi de creşterea suprafeţelor Natura 2000
Conducerea administraţiei judeţene va duce un memoriu la cabinetului premierului Boc şi la Ministerul Mediului, scrie Adevarul. Acum două luni de zile fiecare primar a fost invitat de Consiliul Judeţean Tulcea să îşi spună punctul de vedere în ceea ce priveşte redesenarea hărţii Natura 2000 la noi în Tulcea.
Toată administraţia şi-a pus speranţe în diminuarea suprafeţelor protejate, dar, surpriză: judeţul Tulcea se va alege cu alte 46.000 de hectare de arie protejată.
La finalul săptămânii trecute conducerea Consiliului Judeţean a aflat că propunerile primarilor de reducere a terenurilor protejate nu numai că nu au fost ascultate, ba chiar întreg judeţul se poate trezi cu încă 46.000 de hectare de teren protejate.
Luni, marţi şi miercuri, primarii localităţilor afectate de această măsură au fost chemaţi la Tulcea pentru a se discuta posibilitatea iniţierii unui memoriu care să ia calea Bucureştiului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Cel târziu miercuri va trebui să fie gata acest memoriu cu care vom merge la cabinetul premierului Emil Boc şi la Ministerul Mediului. În acest sens, fiecare primar va aduce cel târziu luni exemple concrete despre pierderile financiare suferite din cauza încadrării terenurilor în regim de protecţie. Chiar dacă are 200 de pagini, acest memoriu trebuie să fie bine fundamentat“, spune şeful Asociaţiei Comunelor din România, filiala Tulcea, primarul Ştefan Ilie.
Vor da în judecată Guvernul
În aceeaşi ordine de idei, Ştefan Ilie menţionează faptul că la încheierea memoriului se va stipula foarte clar faptul că autorităţile tulcene vor acţiona în instanţă Guvernul României dacă va fi publicată hotărârea de Guvern care stabileşte creşterea terenurilor protejate în judeţul Tulcea.
„Eu recunosc dreptul la viaţă al necuvântătoarelor, apreziez grija pe care trebuie să o aibă toată lumea pentru vegetaţie, dar sunt convins că omul român, omul european are prioritate. Eu propun să nu ne tăiem singuri craca de sub picioare“, spune preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Tarhon, primul care a stabilit că problema trebuie tranşată la Bucureşti.
În acest sens, Consiliul Judeţean Tulcea a aplicat un chestionar tuturor primarilor din Tulcea şi a stabilit că absolut niciuna din administraţiile locale nu a fost consulatată atunci când au fost delimitate ariile protejate.
Compensaţii pentru ariile protejate din Franţa
Şeful Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Cristina Gherghişan, spune că nicidată nu au existat plăţi diferenţiate pentru terenurile din Natura 2000. Ştefan Ilie (şeful ACoR Tulcea) spune că în Franţa, de exemplu, există tot felul de măsuri compensatorii:
„Acolo primarii se luptă să îşi extindă ariile protejate, pentru că primesc subvenţii de trei ori mai mari, pentru că au punctaje mai mari pentru proiectele de infrastructură. La noi nu există absolut nimic din toate acestea“.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Infrastructura de gestionare a apei din Tulcea, dezvoltata din nou de MADR
- » Bursa de peste de la Tulcea, deja inaugurata de doua ori, inchisa
- » Peste 200 de animale sacrificate in Tulcea din cauza unor boli
- » A fost inaugurata Bursa de Peste de la Tulcea
- » Peste 44.500 de porci sacrificati la Tulcea, dupa confirmarea virusului pestei porcine africane
Ultima ora
- » Ancheta privind oile neincinerate recuperate de pe nava Queen Hind
- » Ghidul solicitantului - participare in premiera la scheme de calitate
- » Recomandarile de iarna ale ANSVSA pentru crescatorii si transportatorii de animale
- » Apicultorii, solicitare privind oprirea insecticidele neonicotinoide
- » Fermierii pot obtine noi bani de la UE. Reducerea de emisii de metan, o prioritate
Comentarii
3 comentarii
Nelutu 2010-12-14 15:41:57
Ia mai dati-i naibii de ecologisti,omul primeaza in raport cu orice,hrana omului este mai importanta de cit orice pasare sau animal!!!Ce beneficii aduce pelicanul?Dar alte pasari mari consumatoare de peste?Ca le admira turistii straini?Sa le admire in alta parte,noi vrem ca omul sa poata consuma acel peste,pentru ca este o mincare sanatoasa si curata !
petre 2010-12-13 18:06:01
Moarte mogulilor...
Marcel Cucu 2010-12-13 15:12:58
Este un abuz nesimtit, cativa mari "ecologisti" si, mi-e teama, ca si ministrul mediului se implica in acest abuz. OK, suntem ecologisti si dorim sa "protejam" areale cat mai mari (unde anume persoane sa-si faca de cap), dar statule de drept, despagubeste pe cei afectati. Nu este corect ca aceste teorii sa fie puse in practica pe seama unor oameni onesti. Ai o politica in acest sens, agreata prin referendum local, despagubeste comunitatea, care este buna de plata. Asa am suportat noi, unii dintre romani, abuzul privind interzicerea cultivarii soiei, in 2006, fara nici o despagubire. Cred ca firesc ar fi ca, cei afectati, sa cheme in judecata statul roman, pentru pagubele provocate, prin aceste decizii aberante.