Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

TVA redus pentru lapte, oua si pasari vii

tva-redus-pentru-lapte-oua-si-pasari-vii

Aceste produse sunt prevazute in proiectul actualizat la Codului fiscal, insa mninistrul Agriculturii sustine ca in privinta laptelui nu s-a ajuns inca la o concluzie certa.


Lista produselor pentru care Guvernul promite TVA de 9%, si care a inclus initial doar painea, carnea, pestele, legumele si fructele, a fost extinsa prin includerea si altor produse, precum lapte, oua, animale si pasari vii.
 
Astfel, inproiectul de actualizare a Codului Fiscal este propusa extinderea aplicarii cotei reduse de TVA de 9%, incepand cu anul viitor, alaturi de paine, pentru livrarea urmatoarelor bunuri: animale vii si pasari vii, din specii domestice, carne, inclusiv organe comestibile si preparate din carne, peste si preparate din peste, cu exceptia pestilor ornamentali, lapte, produse si subproduse lactate, oua, legume, plante, radacini si tuberculi, alimentare, fructe comestibile si preparate din acestea.
 Primul proiect al noului Cod Fiscal, prezentat de Guvern in urma cu o luna, prevedea reducerea cotei TVA la 9% doar pentru carne, peste, legume si fructe, dar Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui a cerut Ministerelor Finantelor si Agriculturii si Parlamentului reducerea TVA la 9% si la lapte si produse lactate, considerand discriminatorie scaderea taxei doar pentru unele alimente.
 
Ministrul Finantelor, Darius Valcov, spunea atunci ca Guvernul va lua in considerare propunerea de aplicare a cotei de TVA de 9% si pentru lapte atunci cand va exista un consens intre fermieri si producatori, precizand ca fermierii n-au dorit introducerea masurii in prima varianta a Codului Fiscal.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Noul proiect mentine ideea reducerii cotei standard de TVA de la 24% la 20%, incepand cu 2016, si la 18%, incepand cu 2018.
La finalul unei intalniri pe care a avut-o ieri cu procesatorii si producatorii de lapte, ministrul Daniel Constantin a preciazat insa ca nu s-a ajuns inca la o concluzie clara in ceea ce priveste reducerea TVA la lapte din cauza diferendelor dintre acestia.
 
„Am avut o discutie si nu pot sa spun ca am finalizat-o cu o concluzie. Cert este un lucru, ca exista o deschidere guvernamentala si in primul rand la Ministerul de Finante, de a extinde reducerea TVA de la 24 la 9% si la produsele lactate pe tot fluxul de productie. Exista in momentul de fata un diferend intre producator si procesator pentru ca, sigur, procesatorii isi doresc o cota redusa de TVA, iar asta ar insemna sa avem un impact extraordinar la pretul de raft, acolo unde teoretic s-ar putea reduce semnificativ costul. Asta ar insemna o crestere a consumului. Pe de alta parte, producatorul care se foloseste o perioada de timp de acel TVA de 24% in acest moment nu doreste o reducere a TVA la procente. Este vorba despre cash flow, de fluxul de numerar pe care il are producatorul. Incercam sa gasim o solutie, astfel incat sa multumim si producatorii, si procesatorii. Sper sa o gasim pentru ca obiectivul foarte important este stimularea consumului, de asta avem nevoie in momentul de fata. Cred ca va trebui sa avem mai multe discutii cu producatorii si procesatorii, dar si cu Ministerul de Finante pe acest subiect”, a explicat Daniel Constantin.
 
Oficialul a mentionat totodata ca la acest moment, pe piata exista cantitate suficienta de lapte, in acest sens urmand ca procesatorul sa fie stimulat sa cumpere din tara mai ales dupa 1 aprilie 2015, cand vor fi eliminate cotele de lapte.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016