Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ucraina: Recolta de cereale este suficienta pentru a asigura piata interna, nu vor exista restrictii privind exporturile


Guvernul Ucrainei nu va limita exporturile de cereale, a declarat saptamana trecuta primul ministrul Mykola Azarov, in conditiile in care recolta de cereale de anul acesta este suficienta pentru a satisface cerintele interne si de export, informeaza Agravista. Analistii pietei internationale avertizeaza totusi ca nu exista nici o garantie privind volumul exporturilor de cereale din regiunea Marii Negre.
Luna trecuta, guvernul Ucrainei a luat in discutie posibilitatea introducerii unor contingente la exporturile de grau si orz, dupa ce seceta prelungita a redus previziunile privind recolta de cereale la 40 milioane de tone, de la 46 de milioane de tone cat s-a realizat anul trecut.

In ciuda lipsei unei interdictii oficiale, comerciantii de cereale se plang de faptul ca, in porturi, functionarii vamali au inasprit controalele pentru exporturile de cereale. Asociatia ucrainiana a exportatorilor de cereale, care reprezinta aproximativ 80% din comerciantii din Ucraina, a declarat saptamana trecuta ca peste 20 de nave care transportau 379.647 tone de cereale, in special grau, au fost intarziate.

Exporturile de grau si orz ale Ucrainei au crescut in luna august comparativ cu iulie 2010. Totusi, potrivit firmei de consultanta UkrAgroConsult, exporturile de grau in august 2010 au fost de numai 428.561 tone, fata de 1,16 milioane de tone in aceeasi luna a anului trecut. Analistii spun ca, in ciuda dezmintirilor oficiale privind eventuala blocare a exporturilor de cereale din Ucraina, exportul total de grane din aceasta tara nu va influenta seminificativ pietele din afara regiunii Marii Negre, datorita dificultatii de transport.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Astfel, cele mai multe exporturi vor fi concentrate in zona Marii Negre. Avand in vedere problemele de aprovizionare, cea mai mare cantiate a exporturilor va merge probabil catre Rusia si va fi redus in continuare exportul catre alte destinatii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016