Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
UE schimba regulamentul referitor la comercializarea ingrasamintelor

Acesta va intra in vigoare in a 20-a zi de la data publicarii si va incepe sa se aplice la trei ani de la intrarea sa in vigoare.
Regulamentul stabileşte limite armonizate pentru o serie de contaminanţi, cum ar fi cadmiul, conţinuţi în îngrăşămintele minerale.
"Aceste noi norme vor garanta faptul că numai îngrăşămintele care respectă cerinţe şi standarde de înaltă calitate şi siguranţă la nivelul UE pot fi vândute în mod liber pe teritoriul UE. Noile norme vor stimula producţia şi utilizarea îngrăşămintelor fosfatice cu un conţinut scăzut de cadmiu şi a îngrăşămintelor organice şi vor oferi mai multe opţiuni fermierilor orientaţi către o agricultură mai ecologică", a declarat ministrul român al Economiei, Niculae Bădălău.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Potrivit regulamentului, produsele fertilizante ale UE care poartă "marcajul CE" vor trebui să îndeplinească anumite cerinţe pentru a beneficia de libera circulaţie pe piaţa internă a UE. Acestea includ niveluri maxime obligatorii ale contaminanţilor, utilizarea unor categorii de materii componente definite şi cerinţe în materie de etichetare.
Producătorii de îngrăşăminte care nu poartă marcajul CE vor avea în continuare posibilitatea de a le introduce pe piaţa lor naţională.
Noul regulament, care înlocuieşte regulamentul precedent din 2003 privind îngrăşămintele, reglementează toate tipurile de îngrăşăminte (minerale, organice, amelioratori de sol, substanţe care influenţează creşterea etc.).

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura
Aveti teren la tara? Renuntati la agricultura conventionala si cultivati goji, merisoare sau aronia!
Fructele goji, merisoarele si aronia sunt considerate de nutritionisti o adevarata comoara datorita beneficiilor aduse sanatatii. Ele pot fi insa o comoara si pentru oamenii de afaceri, deoarece plantatiile presupun investitii modice si aduc in schimb venituri surprinzatoare. Exista o gama variata d......citeste mai mult >>
Cultivarea catinei – temelia unei afaceri sanatoase
Catina (Hippophae rhamnoides) este un arbust spinos, care rodeste fructe mici, albe sau rosii, o planta cu extraordinare proprietati antioxidante, benefice pentru sanatate.......citeste mai mult >>
Afacere profitabila la tine in gradina: Cultura de lavanda
Lavanda este o cultura ideala daca ai la dispozitie un teren de dimensiuni mici. Toti cultivatorii de lavanda din Romania au inceput cu doar cateva mii de metri patrati (sub o jumatate de hectar), dar poti lua startul chiar si cu o suprafata-test de cateva sute de metri patrati.......citeste mai mult >>