Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UE schimba regulamentul referitor la comercializarea ingrasamintelor

ue-schimba-regulamentul-referitor-la-comercializarea-ingrasamintelor

Acesta va intra in vigoare in a 20-a zi de la data publicarii si va incepe sa se aplice la trei ani de la intrarea sa in vigoare.


Consiliul UE a adoptat marţi un regulament care armonizează cerinţele pentru îngrăşămintele produse din minerale fosfatice şi din materii prime organice sau secundare în UE, deschizând noi posibilităţi pentru producţia şi comercializarea acestora pe scara largă, informează un comunicat de presă.

Regulamentul stabileşte limite armonizate pentru o serie de contaminanţi, cum ar fi cadmiul, conţinuţi în îngrăşămintele minerale.

"Aceste noi norme vor garanta faptul că numai îngrăşămintele care respectă cerinţe şi standarde de înaltă calitate şi siguranţă la nivelul UE pot fi vândute în mod liber pe teritoriul UE. Noile norme vor stimula producţia şi utilizarea îngrăşămintelor fosfatice cu un conţinut scăzut de cadmiu şi a îngrăşămintelor organice şi vor oferi mai multe opţiuni fermierilor orientaţi către o agricultură mai ecologică", a declarat ministrul român al Economiei, Niculae Bădălău.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit regulamentului, produsele fertilizante ale UE care poartă "marcajul CE" vor trebui să îndeplinească anumite cerinţe pentru a beneficia de libera circulaţie pe piaţa internă a UE. Acestea includ niveluri maxime obligatorii ale contaminanţilor, utilizarea unor categorii de materii componente definite şi cerinţe în materie de etichetare.

Producătorii de îngrăşăminte care nu poartă marcajul CE vor avea în continuare posibilitatea de a le introduce pe piaţa lor naţională.

Noul regulament, care înlocuieşte regulamentul precedent din 2003 privind îngrăşămintele, reglementează toate tipurile de îngrăşăminte (minerale, organice, amelioratori de sol, substanţe care influenţează creşterea etc.).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016