Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Un harghitean a infiintat o ferma de iepuri in localitatea Malnas din judetul Covasna
Un harghitean a infiintat o ferma de iepuri in localitatea Malnas din judetul Covasna, printr-un proiect finantat de Uniunea Europena prin Programul Sapard, si isi propune sa devina unul dintre cei mai mari "jucatori" de pe piata interna de profil. Potrivit Agerpres, Szafta Andras, patronul Daczso Com SRL din Tusnad, a obtinut aproximativ 1,8 milioane de lei prin Programul Sapard, din care a construit o ferma de animale si a populat-o cu 528 de iepuroaice gestante.
Potrivit calculelor acestuia, in maximum doua luni si jumatate, fiecare iepuroaica va aduce pe lume in jur de 8-9 pui, prin urmare efectivul de animale va creste la circa 5.000. Dupa alte trei luni, iepurii vor ajunge la greutatea optima de taiere, adica de 2,5 kilograme si acesta va putea scoate pe piata prima productie de carne. Potrivit lui Szafta Andras, daca afacerea va merge bine atunci va produce anual peste 90.000 de kilograme de carne de iepure pe care intentioneaza le vanda atat in tara, cat si in strainatate.
Teoretic, cresterea iepurilor de carne este o afacere deosebit de profitabila, deoarece aceste animale se inmultesc repede, nu sunt pretentioase si pot fi valorificate in cicluri de trei luni. In plus, concurenta in acest domeniu este foarte mica in Romania. Carnea de iepure, asemanatoare din punct de vedere organoleptic cu cea de pasare, prezinta marele avantaj ca este saraca in grasimi si aproape lipsita de colesterol, prin urmare este recomandata persoanelor care tin dieta si celor care sufera de diverse boli, cum ar fi cele de inima. De la demararea programului Sapard, in urma cu aproape 5 ani, judetul Covasna a atras 100 de milioane de lei, situandu-se pe locul 9 in tara in ce priveste valoarea proiectelor finantate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Conform conducerii Oficiului Judetean de Plati si Dezvoltare Rurala Covasna, aproximativ 60 de intreprinzatori privati din judet au obtinut fonduri din partea Uniunii Europene prin Programul Sapard, din care 12 in domeniul prelucrarii produselor agricole si zootehnice, iar restul pentru extinderea exploatatiilor agricole ori construirea de pensiuni agroturistice
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.21 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura