Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un nou caz de gria aviara, descoperit la Tulcea pe final de an

un-nou-caz-de-gria-aviara-descoperit-la-tulcea-pe-final-de-an

Este vorba de primul caz din Romania descoperit intr-o gospodarie, insa pericolul de contaminare a fost redus, dat fiind faptul ca zona este una izolata.


Virusul gripei aviare a fost identificat in ultimele zile ale anului trecut la o gospodarie din localitatea Pardina din judetul Tulcea, intr-o zona destul de izolata in care nu exista ferme de pasari, iar pericolul de contaminare si de raspandire este redus.
 
„La ora actuala exista suspiciune de boala in judetul Tulcea la o gospodarie a populatiei. Este primul caz in Romania de gripa aviara in gospodaria populatiei, boala fiind transmisa prin pasarile migratoare. Este in localitata Pardina pe zona bratului dintre Romania si Ucraina, intr-o zona destul de izolata, unde nu exista ferme de pasari, deci pericolul de contaminare si de raspandire este redus, dar noi oricum luam toate masurile. Urmeaza sa fie confirmat tipul virusului la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala”, a precizat in acest sens seful ANSVSA, Radu Roatis-Chetan.
 
Acesta a mentionat ca in tari foarte aproape de granita cu Romania evolueaza focare de gripa aviara cu efecte destul de dramatice pentru ferme de pasari.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Numai daca ne referim la Ungaria, destul de aproape de granita cu Romania, doar intr-o singura ferma au fost omorate peste 300.000 pasari. Noi am luat toate masurile de biosecuritate in fermele de pasari si am evitat contaminarea de la pasarile salbatice. Desi au fost masuri mai drastice, am reusit sa evitam contaminarea in ferme”, a explicat Roatis.
 
Directorul Directiei Sanitare Veterinare Tulcea, Mitica Tuchila, a declarat ca medicul veterinar de libera practica a fost instiintat de catre un crescator privat ca i-au murit cateva pasari din curte in localitatea Pardina, iar medicul a trimis catre Laboratorul sanitar-veterinar judetean doua pasari. In urma rezultatelor de laborator s-a emis un buletin de analiza cu probe pozitive pentru gripa aviara sau influenta aviara.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016