Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un nou proiect de lege reglementeaza situatia unor beneficiari CNDP

un-nou-proiect-de-lege-reglementeaza-situatia-unor-beneficiari-cndp

Parlamentul Romaniei a adoptat marti proiectul de lege privind unele masuri referitoare la platile nationale directe complementare in sectorul zootehnic (CNDP).


Prin proiectul de lege se reglementeaza situatia unor beneficiari de CNDP din sectorul zootehnic privind campaniile 2007-2011, respectiv:
1.    nu se mai recupereaza sumele reprezentand primele incasate de catre beneficiarii CNDP care aveau datorii si carora li s-au emis titluri de creanța de catre Camerele de Conturi
2.    Sumele recuperate se restituie
3.    Beneficiarii care nu au incasat sumele CNDP cuvenite datorita existenței acestor datorii și care au depus cereri, beneficiaza de aceste sume.
4.    Beneficiarii din situațiile prezentate mai sus devin eligibili pentru plațile CNDP zootehnic și dupa anul 2011.

Exista un numar de 9.700 beneficiari cu un efectiv de peste 237.000 capete animale care sunt afectați de deciziile emise de catre camerele de conturi județene și a municipiului București.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Sumele necesare aducerii la indeplinire a prevederilor prezentului proiect de lege, in cuantum de 26.877 mii lei vor fi asigurate in limita prevederilor bugetare ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltarii Rurale pe anul 2014.

Proiectul de lege corespunde solicitarilor Comisiei Europene, in sensul aplicarii normelor nationale in relatie cu prevederile comunitare şi autorizarile emise prin Decizii de catre Comisie, evitandu-se astfel initierea unei proceduri de infringement impotriva Romaniei.

La sesizarea unor producatori agricoli privind conditiile acordarii PNDC in zootehnie şi existenta datoriilor la bugetul de stat şi/sau bugetul local, Comisia Europeana, prin sistemul de cooperare şi informare EU Pilot, a adresat autoritatilor romane intrebari privind regimul aplicabil platilor PNDC, prima scrisoare fiind transmisa in 26.03.2012.

In acest sens, autoritatile romane au fost rugate sa ofere o serie de informatii, in special privind situatia beneficiarilor carora li s-au constituit debite, li s-a refuzat dreptul de a obtine plata CNDP datorita nerespectarii conditiei de eligibilitate privind lipsa datoriilor la bugetul de stat şi/sau la bugetul local şi in ce priveşte rezolvarea efectelor juridice produse de aceste conditii.

Ultima scrisoare a Comisiei Europene din 18.03.2013 subliniaza faptul ca toate autoritatile dintr-un stat membru trebuie sa conlucreze pentru aplicarea corecta a legislatiei comunitare, interesul Comisiei fiind acela de a se asigura ca aceste plati nu sunt recuperate, ca autoritatile romane ofera oportunitati beneficiarilor carora aceste drepturi nu le-au fost acordate datorita existentei datoriilor şi deci ca beneficiarii sunt repuşi in drepturi.

Solicitarea Comisiei se bazeaza pe un caz similar in care exista o Hotarare a Curtii Europene de Justitie (Camera intai) din data de 9 iunie 2011 in cauza C115/10, avand ca obiect o cerere de pronuntare a unei hotarari preliminare formulata in temeiul art. 267 TFUE – „Politica Agricola Comuna – Regulamentul (CE9 nr. 1782/2003 – ajutor national direct complementar – conditii de acordare”. In aceasta Hotarare, Curtea Europeana de Justitie declara ca: Regulamentul 1782/2003……trebuie interpretat in sensul ca se opune unei reglementari nationale care exclude de la beneficiul ajutorului national complementar persoanele care exercita o activitate agricola pe teritoriul statului membru in cauza pentru motivul ca fac obiectul unei proceduri de lichidare voluntara, in masura in care o conditie privind absenta unei astfel de proceduri nu a facut obiectul unei autorizari prealabile din partea Comisiei Europene. In acest sens, Comisia a invitat Romania sa aiba in vedere hotararea Curtii Europene de Justitie.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016