Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unda de viitură de pe Dunăre se propagă în zona Călăraşi-Tulcea


Nivelul maxim la Galaţi pentru 10 iulie este anunţat la 677 cm, în creştere cu 8 cm faţă de azi şi cu 15 cm peste cota istorică din 2006.
Viitura de pe Siret a fost atenuata prin salba de lacuri, detinute de S.C. Hidroelectrica S.A. debitul evacuat din acumularea Movileni fiind redus in acest moment la 1050 mc/s. Atenuarea viiturii de pe Siret este resimtita la Sendreni, unde nivelul Siretului a scazut in ultimele 24 ore, cu 30 cm, fiind la un nivel de 614 cm, cu 15 cm peste CI. De asemenea, Siretul, la Lungoci, a inregistrat in ultimele 24 ore o scadere semnificativa, cu un nivel de 442 cm, adica sub cota de atentie.

Astazi, la intrarea in tara, Dunarea are un debit de 10500 mc/s, fiind in scadere, comparativ cu maximul atins de 13300 mc/s (al doilea debit maxim atins pe Dunare in ultima perioada), dar peste media multianuala a lunii iulie (5350 mc/s) .

Unda de viitura se propaga pe sectorul Calarasi-Tulcea, unde nivelele Dunarii sunt intr-o usoara crestere. In ultimele 24 ore, Dunarea, la Braila, a inregistrat o scadere cu 4 cm (un nivel de 705 cm (+45 cm peste CP), iar la Galati o scadere cu 3 cm (scadere datorata reducerii debitelor de pe Siret), cu un nivel de 669 cm (28 cm sub CP), la Fetesti, Dunarea are un nivel de 755 cm, fiind in scadere cu 1 cm, cu 45 peste cota de pericol

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astazi, Dunarea depaseste cotele istorice din anul 2006 in trei sectiuni: Braila cu 16 cm, Galati cu 16 cm si Fetesti cu 35 cm. Conform prognozelor INHGA, Dunarea va atinge nivelul maxim la Galati in data de 10 iulie, unde, tinand cont de scaderea debitului raului Siret, va atinge un nivel maxim de 677 cm (in crestere cu 8 cm fata de cel de astazi), fiind cu 15 cm peste cota istorica inregistrata in anul 2006. Aceasta prognoza este reactualizata in fiecare zi si, in functie de calculele specialistilor A.N. Apele Romane vom reveni cu informatii suplimentare.

Ca urmare a precipitatiilor cazute in zona Moldovei, debitele si nivelurile pe raurile Siret, Suceava si Bistrita au inregistrat o usoara crestere.

De asemenea, pe raul Prut, vor fi depasite cotele de pericol (echivalent cu faza III zona indiguita) la statiile Stanca Aval (cu 8 cm), judetul Botosani, Ungheni (cu 12 cm), Prisacani (cu 72 cm), judetul Iasi, Falciu (cu 30 cm), judetul Vaslui, Sivita (cu 5 cm), judetul Galati. Ca urmare a prognozelor INHGA, specialistii Apelor Romane au redus debitul evacuat din acumularea Stanca-Costesti la 700 mc/s. Pana acum, in acumularea Stanca-Costesti, au fost atenuate 460 mil mc de apa, reprezentand atenuarea a trei viituri cu debite maxime de 1750 mc/s, 2020 mc/s si 2170 mc/s, in conditiile in care debitele maxime evacuate din acumulare au fost de 850 mc/s. Ca urmare a precipitatiilor prognozate, se asteapta in continuare cresteri importante de niveluri si debite pe raul Prut.

Presiunea apei asupra digurilor se va mentine o lunga perioada de timp, putand aparea evenimente neprevazute.

De aceea, Administratia Nationala Apele Romane reia recomandarile catre populatie sa se conformeze intrutotul indicatiilor reprezentantilor ISU, Jandarmeriei si Armatei, intrucat viata oamenilor trebuie cu prioritate sa fie protejata. Toate zonele avertizate trebuie sa fie in continuare in stare de alerta maxima si vigilenta. De asemenea, specialistii Apelor Romane fac un apel catre autoritatile locale si echipele de voluntari sa acorde sprijin in continuare in operatiunile de suprainaltare a digurilor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016