Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unde se vând cele mai scumpe alimente


Un kilogram de cartofi poate fi cumpărat cu preţuri între 0,5 şi 1,5 lei în pieţe, iar pentru un kilogram de carne de porc, cumpărătorul va scoate din buzunar circa 16 lei, potrivit datelor publicate pe pagina de internet a Ministerului Agriculturii (MAPDR). La raft însă, unele alimente aproape că îşi dublează preţul.


De exemplu, la începutul lunii, un kilogram de carne de porc se vindea în pieţele din Covasna cu 16-19 lei, în vreme ce preţul maxim de pe pagina de Internet a MAPDR se plasa la 12-15 lei. Carnea de vită putea fi cumpărată cu 20-23 de lei pe kilogram, iar cea de pui cu cel mult 10 lei.

Dâmboviţenii plătesc cel mai mult pentru un kilogram de varză, preţul ajungând şi la 2,5 lei, în vreme ce argeşenii găsesc în pieţe varză pentru murat şi cu 4 bani pe kilogram. Morcovii se vând în medie cu 2 – 3 lei pe kilogram, iar o salată verde costă cam 2 lei bucata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pieţele din Bihor, printre cele mai scumpe

Cartofii pot fi cumpăraţi cu preţuri variind între 0,5 – 1,5 lei în pieţele din Alba şi Covasna şi 1 – 1,5 lei în Arad şi Bihor. Cei mai ieftini cartofi se găsesc în Suceava, unde preţul variază între 0,5 şi 0,8 lei pe kilogram.

Pentru un kilogram de ceapă bihorenii, prahovenii şi clujenii scot cei mai mulţi bani din buzunar, adică 1,5 – 2,5 lei pe kilogram, potrivit datelor publicate pe pagina de internet a MAPDR. La polul opus se plasează buzoienii, care plătesc cel mult 1,5 lei pentru un kilogram de ceapă.

Fructele de sezon, merele şi perele, sunt scoase la vânzare cu preţuri ce variază între 1 leu şi 5 lei/kilogram. Cele mai scumpe sunt perele, preţul putând să ajungă la 6,5 lei/kilogram.

Un ou este vândut, în medie, cu 0,3 lei în Mehedinţi şi cu 0,6 lei în Iaşi.

Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton