Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Unităţile "Avicola" livrau producţia pentru hrana porcilor
În anul 1990, iniţiativa privată s-a manifestat mai ales în zona micului comerţ şi a unor servicii de alimentaţie publică (baruri şi cafenele). Mulţi au intrat... în afaceri chiar dacă asta însemna doar să dai ghemuri de macrame pe baterii de lanternă, în Bulgaria. Spaţiile de tranzacţie erau numeroase şi stabilite ad-hoc cu acordul tacit al autorităţilor: orice teren viran, tradiţionalele pieţe de legume, spaţiile verzi, trotuarele erau numai bune pentru a vinde şi a cumpăra.
Un astfel de târg funcţiona în vara lui 1990 la limita judeţelor Arad şi Timiş, în parcarea comunei Orţişoara. Aşa-zişii turişti vindeau la marginea drumului ţigări, cafea, aparate electrocasnice printre maşini parcate fantezist. Se mai întâmpla însă ca autorităţile locale să îşi mai uite din îngăduinţă şi să confişte mărfurile vânzătorilor de ocazie. După cum aflăm din presa vremii, poliţia din Timiş şi Arad a confiscat cu prilejul unui raid, în iulie, marfă în valoare de 23.000 de lei. La cât de mare era parcarea, nici nu era mult!
Dacă relaţiile comerciale cu... străinătatea funcţionau ca unse, fie la negru, fie legal, circulaţia mărfurilor autohtone la... intern lăsa mult de dorit. Erau la ordinea zilei micile crize ale pâinii, ale răcoritoarelor sau ale bateriilor de lanterne. Cu un astfel de blocaj, dar de proporţii dramatice, s-au confruntat unităţile "Avicola", care au fost obligate în iulie şi august 1990 să trimită aproape toată producţia lor de ouă drept hrană pentru porci.
Lipsa unor spaţii adecvate de depozitare şi imposibilitatea de a le comercializa în timp util a făcut ca milioane de ouă să ajungă la întreprinderile pentru îngrăşarea porcilor. Din fericire, acestea încă existau în număr mare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Jurnalul National
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News