Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

USTR solicita demiterea conducerii AFIR

ustr-solicita-demiterea-conducerii-afir

Uniunea "Salvam Taranul Roman" solicita demiterea conducerii AFIR pentru slaba gestionare a fondurilor europene din PNDR. In perioada de tranzitie 2021 - 2022, Romania a avut la dispozitie 2,84 miliarde de euro.

Tags: afirustr

USTR cere demiterea conducerii Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale pe fondul managementului defectuos din perioada 2021 - 2022. 
 
"Romania a avut la dispozitie 2,84 miliarde euro la care se adauga contributia statului membru de inca 15 % din care la aceasta data Romania a absorbit numai 430 milioane euro (contracte platite catre beneficiari) conform datelor oficiale ale AFIR, de aici rezultand ca un procent de aproximativ 12% din total buget a fost cheltuit. 
 
Reamintim inca odata faptul ca Romania trebuie sa cheltuiasca acesti bani pana la 31.12.2023 altfel tara noastra risca sa piarda acesti bani, neputand fi reportati in PNS 2023-2027", se arata intr-un comunicat al organizatiei remis Agerpres.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
In acest sens, reprezentantii USTR atrag atentia asupra evaluarii dificile si "inadmisibil de lunga", dar si intarzierilor la evaluarea proiectelor depuse de peste 12 luni. Astfel, echipamentele propuse spre achizitie au ajuns sa fie depasite tehnologic.
 
USTR mentioneaza faptul ca rapoartele de selectie sunt intarziate si eronate, acest aspect regasindu-se si in cazul celor de contestatii. De asemenea, se semnaleaza si existenta unui numar mare de proiecte evaluate si declarate neeligibile initial, insa in urma contestatiilor depuse au devenit eligibile. In acest sens, USTR a mentioat existenta unor intarzieri la intocmirea si transmiterea contractelor de finantare catre beneficiari.
 
"Ei mai acuza si lipsa de transparenta in lansarea submasurilor, evaluarea si transmiterea informatiilor, informatii contradictorii publicate pe site-ul AFIR, site depasit tehnic care incurca/nu asigura o experienta fluenta utilizatorului final, proceduri de lucru, formularele de plata pentru beneficiari neadaptate situatiei reale si care nu sunt acceptate de platforma AFIR, alte formulare care nu pot fi semnate digital", scrie Agerpres.
 
In ceea ce priveste submasura 4.1a, Ghidul consultativ a fost publicat in luna ianuarie 2022. Submasura nu este deschisa nici pana la acest moment si nu exista un orizont de timp despre datele lansarii.
 
"Toate cele de mai sus dovedesc o slaba capacitate de gestionare a situatiei, de identificare a problemelor structurale in cadrul AFIR, de identificare si asigurare a resurselor necesare pentru buna functionare a institutiei si gestionarea apelurilor de proiecte. Pentru toate acestea dl. director Opreanu trebuie sa opreasca acest fiasco sa-si inainteze demisia de onoare si sa lase alti profesionisti sa salveze ce se mai poate salva, sa salveze taranii si fermierii care au nevoie disperata de aceste fonduri.

Il rugam si pe domnul ministru Daea sa faca o analiza proprie a activitatii AFIR din ultimul an si sa dispuna masurile necesare si obligatorii", se mai spune in comunicatul organizatiei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016