Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Valoarea despagubirilor platite pentru pesta porcina africana a depasit 200 de milioane de lei
Pesta Porcina Africana (PPA) evolueaza in 289 de localitati din 17 judete, cu un numar de 1.108 focare, dintre care 16 in exploatatii comerciale, si 234 de cazuri la mistreti, arata ultima actualizare a Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare.
Prin aplicarea masurilor de combatere a PPA au fost stinse pana la aceasta data 5 focare in judetul Satu Mare si singurul focar din judetul Dambovita iar unitatea de procesare a carnii apartinand societatii S.C. Carniprod SRL si-a reluat activitatea, in data de 14 august 2018.
Conform datelor ANSVSA, cele mai multe focare sunt in continuare judetele Tulcea - 570, dintre care 5 focare la exploatatii comerciale si un focar, la o exploatatie de tip A si 74 de cazuri la mistreti, in Ialomita - 125 de focare in gospodariile populatiei si 33 de cazuri la mistreti, in Braila - 114 focare, dintre care 9 focare la exploatatii comerciale si doua cazuri la mistreti, in Calarasi - 95 de focare, unul la o exploatatie comerciala si 24 cazuri la mistreti, iar in Constanta - 87 de focare in gospodariile populatiei si trei cazuri la mistreti.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Prezentei virusului PPA in tara noastra a fost semnalata pentru prima oara pe 31 iulie 2017, in judetul Satu-Mare. Evolutia bolii este in permanenta monitorizata, prin examene clinice si de laborator, iar zilnic se analizeaza situatia existenta, se aplica masuri si se intreprind actiuni in functie de circumstante.
ANSVSA solicita in continuare sprijinul si intelegerea cetatenilor pentru respectarea acestor masuri, avand in vedere gravitatea bolii si consecintele economice grave generate de aparitia ei.
Specialistii veterinari reafirma ca orice suspiciune de boala trebuie anuntata imediat medicului veterinar sau DSVSA judeteana, iar pentru a impiedica raspandirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate si neutralizate, in timp ce proprietarii vor fi despagubiti de catre stat, in conditiile prevazute de legislatie.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura