Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Vanzarile la carnea de porc cresc cu peste 10 la suta pe final de an, fata de perioada similara din 2014

vanzarile-la-carnea-de-porc-cresc-cu-peste-10-la-suta-pe-final-de-an-fata-de-perioada-similara-din-2014

O spun producatorii din industira carnii, care precizeaza ca aceasta crestere vine si pe fondul unei scaderi cu aproximativ 15 la suta a preturilor.


Anul acesta carnea de porc se vinde mai bine si mai ieftin fata de perioada similara a anului trecut, producatorii din domeniu spunand ca se constata o crestere a vanzarilor cu 10-13 la suta fara desfarsitul anului 2014.
 
Astfel, Vladimir Manastireanu, directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii, a declarat pentru Agerpres ca „in comparatie cu anul 2014, cand s-a inregistrat un varf in luna iulie de 6,39 lei/kg la carnea de porc in viu, in luna octombrie 2015 pretul a scazut la 5,28 lei/kg in viu, respectiv cu circa 17,4%. Acesta este influentat de variatiile pretului pe piata europeana din cauza embargoului impus de Rusia si datorita instituirii depozitarii private din luna martie pana in luna mai, perioada in care s-au retras cantitati mari de carne de porc de pe piata. Referitor la volumul vanzarilor de preparate din carne, avem o crestere medie intre 10 — 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut la preparatele din carne. Noi putem face evaluari doar la nivelul supermarketurilor nu si pe comertul din targuri, specific acestei perioade a anului”.
 
Acesta a amai precizat ca, pentru a satisface toate gusturile, procesatorii romani se orienteaza in aceasta perioada catre produsele traditionale din carne de porc preferate de romani, precum toba, caltabos, jambon sau carnati, si aprovizioneaza piata cu astfel de produse.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - GHID PRACTIC - Cultivarea legumelor in sistem ecologic


Afacere pe timp de criza Castiga 27 500 euro an din cultivarea legumelor ecologice A produce legume in sistem de agricultura ecologica a practica agricultura ecologica inseamna inainte de toate a produce SANATATE Indiferent ce tip de om de afaceri sunteti exclusiv pragmatic sau preocupat si de caracterul benefic al produselor sale ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Consumul mediu de produse din carne de porc pe piata autohtona inregistreaza o crestere fata de anii trecuti, ajungand la 33 de kilograme pe locuitor intr-un an, insa ramane cu 15-20% mai mic decat media din Uniunea Europeana. 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Piesa la plugurile perfectionate, cu ajutorul careia se rastoarna brazdele. ...

Inflorescenta in care pedunculii fiecarei flori pornesc din acelasi nod al tulpinii si se ridica pan ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016