Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vanzarile la carnea de porc cresc cu peste 10 la suta pe final de an, fata de perioada similara din 2014

vanzarile-la-carnea-de-porc-cresc-cu-peste-10-la-suta-pe-final-de-an-fata-de-perioada-similara-din-2014

O spun producatorii din industira carnii, care precizeaza ca aceasta crestere vine si pe fondul unei scaderi cu aproximativ 15 la suta a preturilor.


Anul acesta carnea de porc se vinde mai bine si mai ieftin fata de perioada similara a anului trecut, producatorii din domeniu spunand ca se constata o crestere a vanzarilor cu 10-13 la suta fara desfarsitul anului 2014.
 
Astfel, Vladimir Manastireanu, directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii, a declarat pentru Agerpres ca „in comparatie cu anul 2014, cand s-a inregistrat un varf in luna iulie de 6,39 lei/kg la carnea de porc in viu, in luna octombrie 2015 pretul a scazut la 5,28 lei/kg in viu, respectiv cu circa 17,4%. Acesta este influentat de variatiile pretului pe piata europeana din cauza embargoului impus de Rusia si datorita instituirii depozitarii private din luna martie pana in luna mai, perioada in care s-au retras cantitati mari de carne de porc de pe piata. Referitor la volumul vanzarilor de preparate din carne, avem o crestere medie intre 10 — 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut la preparatele din carne. Noi putem face evaluari doar la nivelul supermarketurilor nu si pe comertul din targuri, specific acestei perioade a anului”.
 
Acesta a amai precizat ca, pentru a satisface toate gusturile, procesatorii romani se orienteaza in aceasta perioada catre produsele traditionale din carne de porc preferate de romani, precum toba, caltabos, jambon sau carnati, si aprovizioneaza piata cu astfel de produse.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Consumul mediu de produse din carne de porc pe piata autohtona inregistreaza o crestere fata de anii trecuti, ajungand la 33 de kilograme pe locuitor intr-un an, insa ramane cu 15-20% mai mic decat media din Uniunea Europeana. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016