Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UCPR: Scad vanzarile de oua, desi preturile raman la fel

ucpr-scad-vanzarile-de-oua-desi-preturile-raman-la-fel

Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) spune ca vanzarile de oua scad deja si vor ajunge pana la -30%, desi preturile n-au fost modificate.


"Vanzarile in perioada Sarbatorilor Pascale in anul 2020 vor fi mai mici decat in anul 2019 din cauza restrictiilor privind criza COVID-19. Retele importante pentru distributia oualor cum sunt HORECA sau catering sunt inchise, iar cererea generala in aceasta perioada este mai mica decat in anul 2019. Estimam o scadere de circa 30%. Conform Observatorului Preturilor la nivelul UE, pretul la poarta fermei in Romania este cel mai mic din UE, pentru ouale obtinute de la gaini crescute la custi, categoria L+M, ambalate la cofrag de 30 de oua. Comparativ cu anul 2019, pretul la poarta fermei este acelasi, adica intre 0,28 - 0,30 lei/ou, desi costul de productie in anul 2020 este mult mai mare", a declarat, pentru Agerpres, presedintele UCPR.
 
In anii trecuti, industria avicola miza pe vanzari intre 170 si 180 de milioane de oua in perioada Sarbatorilor Pascale, cu 50% mai mult decat intr-o luna obisnuita.
 
Seful UCPR sustine ca preferinta consumatorilor este in momentul de fata pentru oua produse in fermele din Romania, pentru ca sunt foarte proaspete si au cea mai buna trasabilitate dintre toate produsele agroalimentare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Ouale de consum au cea mai buna trasabilitate dintre toate produsele agroalimentare prin marcarea pe coaja oului a codului alfa numeric care identifica tara unde se produce, judetul, codul fermierului, dar si sistemul de crestere (custi, adapost, adapost + aer liber, ecologic). De exemplu: 3RO GR 00X reprezinta oua obtinute de la gaini crescute la custi (cifra 3) in Romania (RO), judetul Giurgiu (GR) cu codul fermierului (00X). De asemenea, pe coaja oului se marcheaza si data pana la care trebuie consumat oul respectiv (ddm 25.04.2020). Cu toate acestea sunt consumatori care inca nu citesc aceste informatii, cumparand oua venite din alte state membre, dar care in mod cert nu sunt la fel de proaspete ca si cele din fermele noastre", mentioneaza presedintele UCPR.
 
In opinia sa, productia de oua din fermele profesionale, dar si cea din gospodariile individuale, asigura un grad de autosuficienta de circa 105%, realizandu-se si un mic export de oua de circa 150 - 200 milioane de bucati pe an.
 
In primul trimestru al acestui an, productia de oua realizata in fermele comerciale a fost de aproximativ 530 - 550 milioane, la nivelul productiei realizate in 2019.
 
Reprezentantului Uniunii Crescatorilor de Pasari sustine ca si cererea de carne de pasare s-a redus semnificativ in ultimele doua-trei saptamani din cauza masurilor de restrictie care au inchis o mare parte din retelele de distributie, HORECA, catering, iar exportul a scazut mult din aceleasi motive. Productia de carne din fermele comerciale este la acelasi nivel cu cea realizata in anul 2019 pe trimestrul I, adica 115.000 - 120.000 tone.
 
"Vanzarile in aceasta perioada sunt mai mici decat in anul precedent, ceea ce obliga fermierii sa faca stocuri de carne. Preturile la poarta fermei, conform Observatorului Preturilor la nivel UE, sunt si la aceste produse printre cele mai mici din UE, iar in ultimele saptamani tendinta a fost de scadere a pretului la poarta fermei. In saptamana 14 din acest an, conform aceleiasi surse, pretul a fost de 6,85 lei/kg la grill la poarta abatorului", a spus Van.
 
Potrivit sursei citate, cea mai mare problema a productiei interne este concurenta neloiala a unor state membre, care comercializeaza carne de pasare pe piata autohtona la preturi de dumping, "adica mult sub costurile de productie in tarile de origine".

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton