Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

UCPR: Scad vanzarile de oua, desi preturile raman la fel

ucpr-scad-vanzarile-de-oua-desi-preturile-raman-la-fel

Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) spune ca vanzarile de oua scad deja si vor ajunge pana la -30%, desi preturile n-au fost modificate.


"Vanzarile in perioada Sarbatorilor Pascale in anul 2020 vor fi mai mici decat in anul 2019 din cauza restrictiilor privind criza COVID-19. Retele importante pentru distributia oualor cum sunt HORECA sau catering sunt inchise, iar cererea generala in aceasta perioada este mai mica decat in anul 2019. Estimam o scadere de circa 30%. Conform Observatorului Preturilor la nivelul UE, pretul la poarta fermei in Romania este cel mai mic din UE, pentru ouale obtinute de la gaini crescute la custi, categoria L+M, ambalate la cofrag de 30 de oua. Comparativ cu anul 2019, pretul la poarta fermei este acelasi, adica intre 0,28 - 0,30 lei/ou, desi costul de productie in anul 2020 este mult mai mare", a declarat, pentru Agerpres, presedintele UCPR.
 
In anii trecuti, industria avicola miza pe vanzari intre 170 si 180 de milioane de oua in perioada Sarbatorilor Pascale, cu 50% mai mult decat intr-o luna obisnuita.
 
Seful UCPR sustine ca preferinta consumatorilor este in momentul de fata pentru oua produse in fermele din Romania, pentru ca sunt foarte proaspete si au cea mai buna trasabilitate dintre toate produsele agroalimentare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Ouale de consum au cea mai buna trasabilitate dintre toate produsele agroalimentare prin marcarea pe coaja oului a codului alfa numeric care identifica tara unde se produce, judetul, codul fermierului, dar si sistemul de crestere (custi, adapost, adapost + aer liber, ecologic). De exemplu: 3RO GR 00X reprezinta oua obtinute de la gaini crescute la custi (cifra 3) in Romania (RO), judetul Giurgiu (GR) cu codul fermierului (00X). De asemenea, pe coaja oului se marcheaza si data pana la care trebuie consumat oul respectiv (ddm 25.04.2020). Cu toate acestea sunt consumatori care inca nu citesc aceste informatii, cumparand oua venite din alte state membre, dar care in mod cert nu sunt la fel de proaspete ca si cele din fermele noastre", mentioneaza presedintele UCPR.
 
In opinia sa, productia de oua din fermele profesionale, dar si cea din gospodariile individuale, asigura un grad de autosuficienta de circa 105%, realizandu-se si un mic export de oua de circa 150 - 200 milioane de bucati pe an.
 
In primul trimestru al acestui an, productia de oua realizata in fermele comerciale a fost de aproximativ 530 - 550 milioane, la nivelul productiei realizate in 2019.
 
Reprezentantului Uniunii Crescatorilor de Pasari sustine ca si cererea de carne de pasare s-a redus semnificativ in ultimele doua-trei saptamani din cauza masurilor de restrictie care au inchis o mare parte din retelele de distributie, HORECA, catering, iar exportul a scazut mult din aceleasi motive. Productia de carne din fermele comerciale este la acelasi nivel cu cea realizata in anul 2019 pe trimestrul I, adica 115.000 - 120.000 tone.
 
"Vanzarile in aceasta perioada sunt mai mici decat in anul precedent, ceea ce obliga fermierii sa faca stocuri de carne. Preturile la poarta fermei, conform Observatorului Preturilor la nivel UE, sunt si la aceste produse printre cele mai mici din UE, iar in ultimele saptamani tendinta a fost de scadere a pretului la poarta fermei. In saptamana 14 din acest an, conform aceleiasi surse, pretul a fost de 6,85 lei/kg la grill la poarta abatorului", a spus Van.
 
Potrivit sursei citate, cea mai mare problema a productiei interne este concurenta neloiala a unor state membre, care comercializeaza carne de pasare pe piata autohtona la preturi de dumping, "adica mult sub costurile de productie in tarile de origine".

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Masura in care un caracter se transmite de la o generatie la alta. Sinonim - coeficient de mostenire ...

Inflorescenta in care pedunculii fiecarei flori pornesc din acelasi nod al tulpinii si se ridica pan ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016