Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vaslui: Agricultura nimănui
Fermierii nu vor mai fi sprijiniţi în cazul în care le sunt calamitate culturile. Oamenii se plâng că, în caz de dezastru, nu vor avea ce pune pe masă, şi că lipsa banilor îi va împinge să lase terenurile pârloagă.
„Se tot vorbeşte de sprijin pentru agricultură, pentru tinerii fermieri. Sunt nişte baliverne. Nimeni nu ne ajută cu nimic. De doi ani aştept calamităţi pentru secetă . Am avut culturile asigurate, ca la carte şi nu mi-au dat nici un ban. Am în arendă 10 ha, dar nu ştiu dacă le mai pot lucra pe toate anul acesta. Noi suntem ai nimănui şi nu ne sprijină nimeni, nimeni. Şi se mai miră lumea că rămân terenurile pârloagă ”, ne-a declarat un fermier vasluian.
Pentru că nu mai are bani , Ministerul Agriculturii a sistat prin lege, plata ajutoarelor acordate fermierilor în caz de calamităţi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„E un semnal mai puţin îmbucurător pentru operatorii din domeniul agricol. Au fost abrogate două acte normative: Legea 381/2002 privind acordarea de despăgubiri în caz de calamităţi, deci nici un producător, fie că e asigurat sau nu, nu mai poate fi despăgubit şi Legea nr. 150/2003 a creditului agricol, prin care fermierii puteau accesa împrumuturi la bănci, pentru desfăşurarea activităţii curente de producţie. După rambursarea integrală a creditului, fermierii puteau depune un dosar în vederea obţinerii fondurilor publice. Acum, nu mai este posibil un astfel de lucru”, ne-a declarat Gabriela Angheluţă, purtător de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Vaslui.
citeste mai mult in evenimentul regional al moldovei
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura