Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Violeta Nanu, DADR Galaţi: De pe o suprafaţă neirigată se recoltează chiar şi mai puţin de jumătate din producţia obţinută acolo unde s-a udat
Din cele 48 de Organizaţii ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI) doar 29 au încheiat contracte cu ANIF pentru livrarea apei necesare culturilor, rezultă din datele centralizate de DADR Galaţi.
„Din totalul suprafeţei amenajate de aproape 140.000 hectare s-au încheiat contracte doar pentru 41.000 hectare, jumătate cât suprafaţa contractată anul trecut”, a declarat Violeta Nanu, directorul coordonator al DADR Galaţi.
Cauza principală a diminuării contractelor este eliminarea, începând din acest an, a subvenţiilor acordate pentru irigaţii, iar fermierii nu au capacitatea să susţină actualele costuri.
Alte probleme mai sunt generate de carenţele în asigurarea pazei sistemelor de irigaţii şi hopurilor în asigurarea reparaţiilor curente. Campania de irigaţii s-a declanşat de la mijlocul lunii mai, până în prezent fiind irigate 4.416 hectare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Din păcate, reducerea irigaţiilor se va resimţi la nivelul producţiei. De pe o suprafaţă neirigată se recoltează chiar şi mai puţin de jumătate din producţia obţinută acolo unde s-a udat. Sperăm ca la nivel de minister să se găsească în cele din urmă o soluţie pentru susţinerea sistemelor de irigaţii, de exemplu în ceea ce priveşte facturile la energie electrică”, a precizat directorul DADR Galaţi.
În judeţ sunt deja o serie de comune, precum Vlădeşti, Oancea sau Suceveni, declarate zone agricole defavorizate, datorită tendinţei de deşertificare.
Judeţul Galaţi este unul dintre cele 12 judeţe din ţară în care s-au investit sume importante din visteria publică pentru a reface sistemele de irigaţii. Din păcate, prin eliminarea subvenţiilor, sistemele de irigaţii riscă să ajungă din nou la fier vechi.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura