Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Volumul comerţului cu R. Moldova, în creştere cu peste 15%
Volumul comerţului dintre România şi Republica Moldova a crescut cu peste 15% în perioada ianuarie-noiembrie 2010, în special datorită creşterii volumului exporturilor peste Prut.
Exporturile româneşti în Republica Moldova au constituit 340 milioane dolari în perioada de referinţă, sau cu aproximativ 20% mai mult decât în ianuarie-noiembrie 2009. România ocupă locul trei la capitolul exporturi în Republica Moldova, după Rusia şi Ucraina, având o pondere de 10% din totalul importurilor moldoveneşti, potrivit Biroului Naţional de Statistică de la Chişinău.
România este şi una dintre principalele destinaţii ale mărfurilor moldoveneşti, cu 235 milioane dolari în 11 luni, sau cu peste 6% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului anterior.
Cu 575 milioane de dolari, România este al doilea partener comercial extern al Republicii Moldova, fiind devansată de Rusia - 850 milioane dolari. România este urmată de Ucraina cu aproape 560 milioane dolari şi Italia - 380 milioane.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Exporturile Republicii Moldova în perioada ianuarie-noiembrie 2010 au constituit circa 1,4 miliarde de dolari şi s-au majorat cu circa 20%, în timp ce importurile au constituit circa 3,4 miliarde de dolari, cu 17% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2009. Balanţa comercială indică o valoare negativă de circa 2 miliarde dolari.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News