Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vrancea: Peste 7.200 hectare de teren au rămas nelucrate
Peste 7.200 hectare de teren agricol din Vrancea au rămas nelucrate în acest an, o situaţie întocmită de specialiştii Direcţiei Agricole Vrancea arătând că este vorba de 5.555 hectare teren arabil şi 1.669 hectare de vie. ''Printre motivele pentru care terenurile au rămas nelucrate este îmbătrânirea populaţiei dar şi faptul că tinerii au plecat să lucreze în străinătate'', a afirmat Mariana Botea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole, potrivit Agerpres.
Cele mai mari suprafeţe rămase nelucrate sunt în comuna Boloteşti cu 650 hectare de teren arabil şi 165 hectare de vie.
De asemenea, la Gologanu sunt 650 hectare teren arabil nelucrat iar în Jariştea sunt 250 hectare teren arabil şi 350 hectare de vie nelucrate.
Subiectul este dezvoltat si de Monitorul de Vrancea, care completeaza:
Primarul comunei Bolotesti, Ştefan Sichin, a aratat ca suprafata ramasa nelucrata a crescut in fiecare an. Printre cauzele pentru care taranii nu mai lucreaza pamintul, edilul din Bolotesti a enumerat imbatrinirea populatiei, exodul tinerilor catre Italia sau Spania dar si dezbaterea mostenirilor. „Oamenii nu mai au bani sa lucreze paminturile iar dupa disparitia subventiilor va fi si mai greu. Noi am cautat solutii, am discutat cu doua asociatii care sa preia terenurile arabile. O problema importanta este dezbaterea mostenirilor unde situatia este incurcata. Am discutat cu un notar, sa vina macar o zi pe saptamina pentru a le oferi cea mai buna solutie oamenilor incit sa nu ii coste mult actele. Sint persoane plecate din localitate, tineri in Italia care nu mai au parinti iar pamintul a ramas pirloaga“, a afirmat Ştefan Sichin.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Inventarierea terenurilor nelucrate este o initiativa a actualului guvern prin care se urmareste plata unei penalizari de catre proprietari. Potrivit secretarului de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu, se poarta discutii pentru stabilirea cuantumului viitoarei taxe. Propunerea este sustinuta si de ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. Proprietarii de terenuri arabile si-tuate in extravilan platesc un impozit anual cuprins intre 36 de lei si 43 lei pe hectar, banii ajungind la bugetele locale.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura