Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Zaibar de Bailesti
Autorităţile din Băileşti, locul de origine al lui Nea Mărin, vor să inregistreze vinul local la Oficiul pentru Invenţii şi Mărci, sub denumirea "Zaibar de Băileşti", informeaza postul public de televiziune.
Intenţia primarului s-ar putea lovi însă de o mare piedică: normele europene cer ca viticultorii români să înlocuiască, în următorii ani, soiurile hibride, cum este şi zaibarul, cu cele nobile. Băileştenii speră însă că vor reuşi să treacă peste aceste piedici şi că vor salva vinul lor de tradiţie, pentru care primarul vrea să construiască şi o linie de îmbuteliere specială.
Zaibarul este un soi de viţă de vie cu bob mic, negru şi buştean rezistent. Oltenii îl cultivă de mai bine de 100 de ani. Vinul de zaibar, care se numeşte şi el tot zaibar, este negru, vâscos, puţin acrisor, şi dacă a căzut vreo picătura din pahar pe faţa de masă, iese, vorba lui Nea Marin, doar cu rădăcină de foarfecă. Tradiţia zaibarului s-a pastrat cu precădere la Băileşti.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News