Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zeci de mii de buticari vor fi nevoiti sa renunte la comercializarea painii

zeci-de-mii-de-buticari-vor-fi-nevoiti-sa-renunte-la-comercializarea-painii

Reprezentantii Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase (ROMPAN) vor ca painea sa fie vanduta doar in cadrul magazinelor specializate. Acestia au initiat un proiect in acest sens, care este verificat in prezent de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Daca proiectul ROMPAN va fi aprobat, patronii magazinelor de proximitate vor fi obligati sa amenajeze "raioane" specializate pentru vanzarea produselor de panificatie.


Practic, spun specialistii, multi vor fi nevoiti sa renunte la vanzarea acestui produs, pentru ca nu vor avea posibilitatea sa efectueze modificarile necesare. Sunt vizate 75.000 de astfel de magazine de cartier care se estimeaza ca vor renunta la vanzarea produselor de panificatie. Presedintele ROMPAN, Aurel Popescu, estimeaza ca in prezent painea se vinde in circa 150.000 de puncte de vanzare, cifra care se va injuumatati dupa intrarea in vigoare a noilor reglementari. Acesta a precizat duminica, la postul Antena 3, ca hotararea urmeaza sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2014, daca va fi aprobata de autoritati. 
 
"Painea se vinde si la taraba in piata, se vinde si din naveta la coltul strazii, se vinde in chioscuri, in tonete, se vinde in magazine in care se vand detergenti sau ciorapi ori alte marfuri care pot imprumuta mirosul produselor alimentare si, pe acest considerent, noi am venit cu un proiect de Hotarare de Guvern - care acum este in analiza la Autoritatea Sanitar Veterinara si la Protectia Consumatorilor -, ca painea sa se vanda numai in magazine specializate sau in raioane specializate in magazinele generale (...) Actul normativ trebuie sa dea o perioada de acomodare pentru comercianti sa se poata organiza si mai ales in mediul rural, astfel incat sa-si organizeze raionul specializat, iar in act va fi definit foarte clar ce inseamna raionul specializat, astfel incat sa avem si noi un comert civilizat", a spus Aurel Popescu.
 
Reprezentantul ROMPAN considera ca aceasta masura va duce si la eliminarea evaziunii fiscale. Aurel Popescu a explicat ca exista, in prezent, comercianti care comanda "doar cateva navete" 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Si inainte de '90 painea se vindea in magazine specializate sau in raioane de paine. Asa este si in celelalte tari membre ale Uniunii Europene, numai la noi aceasta democratie prost inteleasa a permis un comert care pur si simplu este iesit din comun", a mai precizat presedintele ROMPAN.

Controale ale politistilor pe intreg lantul industriei de panificatie

Politistii au anuntat ca vor demara o serie de controale la producatorii si comerciantii de produse de panificatie, incepand de la 1 septembrie, data de la care intra in vigoare si reducerea TVA-ului la 9% la paine. 

Autoritatile sunt hotarate sa actioneze pentru reducerea evaziunii fiscale, acesta fiind unul dintre obiectivele principale ale introducerii TVA-ului redus la aceste produse.
 
"De la 1 septembrie vrem sa demaram o actiune la nivel national pentru combaterea evaziunii fiscale in domeniul panificatiei. Vor fi demarate controale de la producatori pana la momentul in care un produs finit este vandut catre populatie. In momentul de fata, avem actiuni si verificari in zona silozurilor, in zona unde se exporta toate aceste cereale. Este o activitate in derulare pe care punem foarte mare accent. Este o verificare pe care dorim sa o intensificam incepand cu 1 septembrie", a declarat vineri seful Politiei Romane, chestor-sef Petre Toba.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016