Zoltan, ANRE: Planeta noastra este pe moarte
Publicat la data de 22 Nov. 2019 in:
Stiri Zoltan Nagy-Bege, vicepresedinte ANRE, spune ca planeta noastra este pe moarte si recomanda utilizatorilor casnici sa isi schimbe obiceiurile de consum energetic.
"Cel mai important lucru in contextul eficientei energetice, mai ales la consumatorii casnici, e schimbarea mentalitatii si schimbarea perceptiei privind eficienta energetica, schimbarea unor obiceiuri pe care consumatorii casnici le au. (...) Va intreb: cati de aici din sala stingeti de fiecare data un bec cand iesiti din camera? Cati dintre dumneavoastra opriti apa cand va spalati pe dinti? Cati dintre dumneavoastra inchideti geamul in momentul cand e foarte cald afara? Cati dintre dumneavoastra explicati copilului cum sa se comporte si cum sa aiba grija de planeta asta a noastra care e pe moarte, usor-usor se stinge? Deci comportamentul trebuie schimbat in primul rand, si doar prin schimbarea comportamentului, fara sa facem investitii grandioase, atat in industrie, cat si acasa la noi, se pot obtine rezultate spectaculoase", a afirmat vicepresedintele ANRE, la o conferinta dedicata eficientei energetice a cladirilor.
Acesta a criticat persoanele, companiile sau institutiile care isi declara interesul pentru eficienta energetica insa nu isi transforma afirmatiile in actiuni concrete.
"Era un comisar, (Gunther, n.r.) Oettinger, care avea o vorba foarte interesanta si foarte adevarata. Oettinger a fost comisar pe energie cred ca pana in 2014, si dansul spunea ca eficienta energetica este exact ca si credinta. Duminica, cand mergem la biserica, toata lumea acolo crede, isi spune rugaciunile, isi propune sa fie un om bun, sa aiba grija de semeni, iar in momentul in care iesim din biserica uitam totul. Asa si eficienta: cand suntem la conferinte toata lumea vede avantajele, fiecare este convins ca eficienta energetica este viitorul si trebuie sa facem totul pentru eficienta, si cand am iesit din sala de conferinta am uitat totul", a mentionat Zoltan Nagy-Bege.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Vicepresedintele ANRE a estimat ca finantarea prin intermediul Guvernului a consumatorilor casnici care nu au posibilitati financiare va juca un rol important in atingerea de catre Romania a tintelor de eficienta energetica pentru anul 2030.
"Romania are o sansa de a-si atinge tintele de eficienta energetica pentru 2030, asa cum si pentru 2020 ne-am atins tinta privind eficienta energetica, probabil ca cu politicile adecvate si cu o strategie bine gandita si bine implementata vom atinge si pentru 2030. Sigur, politicile vor avea un rol important, iar sursele identificate de catre Guvern care ar putea fi alocate pentru sustinerea unor categorii de consumatori care nu au posibilitati financiare sa-si faca ei investitii in acest domeniu vor fi iarasi importante", a afirmat Zoltan Nagy-Bege.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>