Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
16 august, ultima zi de depunere a cererilor pentru masura 125 - Bunastarea porcinelor
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste fermierilor ca 16 august 2012 inclusiv este ultima zi de depunere a Cererilor de ajutor pentru Masura 215 – plati privind bunastarea animalelor – porcine.
Ajutorul se acorda fermierilor care isi vor asuma, in mod voluntar, angajamente privind bunastarea animalelor pentru o perioada de minim 5 ani de la data de 16 iulie 2012.
Sprijinul se va acorda doar pentru acele angajamente care depasesc cerintele minime evidentiate in Ordinul nr.149/2012, care prezinta nivelul de referinta neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea platilor compensatorii.
In cadrul angajamentelor incheiate, beneficiarii vor trebui sa respecte standardele de eco-conditionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole apartinand fermei si activitatilor agricole desfasurate la nivelul fermei.
Beneficiarii pentru platile privind bunastarea animalelor – porcine sunt: exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a porcinelor autorizate sanitar veterinar si exploatatiile comerciale de tip A (exploatatii de animale detinute de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale sau persoane juridice organizate in conditiile legii, inregistrate si autorizate de oficiul registrului comertului, inregistrate in Sistemul national de identificare si inregistrare a animalelor), specifice sectorului de crestere a porcinelor, care isi asuma voluntar angajamente in favoarea bunastarii animalelor, in conformitate cu art. 40 din Regulamentul CE nr. 1698/2005.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Platile pentru bunastare animala pot fi acordate in cadrul masurii daca beneficiarul indeplineste urmatoarele conditii de eligibilitate:
- este inregistrat in Registrul National al Exploatatiilor al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si detine un cod de exploatatie;
- detine autorizatie sanitara veterinara pentru intreaga exploatatie sau, in cazul exploatatiilor comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcilor, este inregistrat sanitar-veterinar;
- se angajeaza sa mentina conditiile de bunastare si sa respecte cerintele specifice pachetelor pentru care aplica pe o perioada de minim 5 ani, de la data de 16 iulie 2012.
Cererea de ajutor poate fi completata pe format de hartie sau online de catre beneficiar, individual prin accesarea site-ului www.apia.org.ro.
Dupa completarea online cererea se tipareste si, la fel ca si cererea completata pe format de hartie, se depune la Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, pe a carui raza teritoriala se afla sediul social al beneficiarului.
Eventualele greseli care se fac la completare se corecteaza de catre beneficiar prin taiere cu o linie orizontala, iar informatia corecta va fi inscrisa alaturi, confirmand corectia efectuata prin semnarea si datarea acesteia de catre beneficiar.
Potrivit APIA, cererilor de ajutor vor fi insotite, obligatoriu, de urmatoarele documente:
- copie CUI / CIF, dupa caz;
- copie buletin (carte de identitate) a titularului / administratorului / reprezentantului legal / imputernicitului;
- copie autorizatie sanitar-veterinara (copie inregistrare sanitar-veterinara pentru exploatatiile comerciale tip A, dupa caz sau copii autorizatii sanitar-veterinare / copii inregistrari sanitar-veterinare pentru exploatatiile comerciale tip A, dupa caz pentru mai multe exploatatii cu cod ANSVSA;
- copia schitei grajdului pentru fiecare cod ANSVSA (din care sa reiasa adresa si suprafata spatiilor de cazare ( spatiul maxim de cazare pe boxa);
- programul de iluminat: vara / iarna (functie de data schimbarii orei) care sa contina intervalul orar pe perioade, in functie de tehnologia de crestere si categoria de porcine, dupa caz.
De asemenea, cererilor de ajutor vor fi insotite de graficul de livrare estimat anual; graficul de populare estimat anual; copia declaratiei pe suprafata, daca este cazul; imputernicire si copii acte de identificare imputernicit, daca este cazul si document coordonate bancare.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » AFM da startul. Incep inscrierile in programul Rabla pentru tractoare
- » AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
- » APIA: Ajutor de stat de peste 239 milioane de lei
- » Subventii APIA: Beneficiarii vor primi banii pana in noiembrie
- » APIA a autorizat la plata 35 milioane de euro
Idei de afaceri in agricultura