Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

203 milioane de euro prin PNDR 2020 pentru procesarea produselor agricole

203-milioane-de-euro-prin-pndr-2020-pentru-procesarea-produselor-agricole

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta deschiderea sesiunii de primire a solicitarilor de finantare a investitiilor pentru procesarea produselor agricole la nivel national, inclusiv pentru teritoriul ITI – Delta Dunarii, in perioada 3 august 2018 – 31 ianuarie 2019.


Fondurile nerambursabile in valoare totala de 203 milioane de euro sunt asigurate prin submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole” din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Pentru dezvoltarea si modernizarea capacitatilor de procesare si de comercializare sunt alocate 81,2 milioane de euro si 121,8 milioane de euro pentru crearea de noi unitati de procesare.
 
„Procesatorii au acum la dispozitie fonduri nerambursabile pentru infiintarea sau modernizarea unitatilor de procesare a produselor agricole. Ne aflam intr-un moment in care producem foarte multe materii prime, dar acum trebuie sa facem pasul firesc catre investitii in centre de colectare, de procesare, in unitati care pot asigura un lant alimentar integrat. In Romania sunt foarte multi producatori agricoli carora trebuie sa le oferim posibilitatea de a-si procesa produsele, astfel incat sa creasca valoarea muncii lor. Din dorinta de a veni in sprijinul solicitantilor de fonduri, am implementat inca o simplificare a procesului de accesare prin semnarea unui acord de colaborare cu Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, prin care AFIR va solicita extrasul de carte funciara aferent imobilului, pe baza datelor cadastrale inscrise de catre solicitant in Cererea de finantare. Pot spune ca suntem prima institutie care a initiat un asemenea acord” a precizat Directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.
 
Pragul de calitate lunar de la care porneste depunerea proiectelor este de 40 de puncte in prima etapa lunara (intervalul 3 – 31 august 2018) si scade treptat putand ajunge la pragul minim de depunere de 15 puncte, in ultima etapa lunara (intervalul 1 – 31 ianuarie 2019).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cererile de finantare se depun on-line pe pagina de internet a AFIR (www.afir.info) incepand din 3 august 2018, ora 9:00 si pana la 31 ianuarie 2019, ora 16:00. Sesiunea se poate inchide inainte de termenul limita, daca valoarea publica totala a proiectelor depuse (care au un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate) atinge plafonul de 200% din alocarea sesiunii. Totodata, precizam ca in primele 5 zile calendaristice ale etapelor de depunere nu se aplica aceasta prevedere si sesiunea ramane deschisa chiar daca a fost plafonul de 200% a fost atins.
 
Prin intermediul sM 4.2 solicitantii pot obtine sprijin financiar nerambursabil de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri si forme asociative si de 40% pentru alte intreprinderi. Sprijinul acordat nu va depasi 1.000.000 euro/ proiect pentru IMM, 1.500.000 euro/ proiect pentru alte intreprinderi sau 2.500.000 euro/ proiect pentru forme asociative (cooperative si grupuri de producatori). In cazul investitiilor care conduc la un lant alimentar integrat (indiferent de tipul de solicitant) finantarea poate ajunge pana la 2.500.000 euro/ proiect.
 
Documentatia necesara solicitarii fondurilor nerambursabile se intocmeste conform Ghidului solicitantului si anexelor aferente acestuia, disponibile gratuit pe site-ul AFIR, la sectiunea „Investitii PNDR”, in pagina dedicata submasurii 4.2.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016