Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR: 340 de fermieri primesc rambursarea primelor de asigurare din fonduri europene

afir-340-de-fermieri-primesc-rambursarea-primelor-de-asigurare-din-fonduri-europene

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat ca 340 de fermieri primesc rambursarea primelor de asigurare din fonduri europene.


AFIR acorda sprijin financiar pentru asigurarea culturilor, animalelor si plantelor de catre fermierii activi, prin intermediul submasurii 17.1- „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor si a plantelor” din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020). Pana in prezent, AFIR a primit 603 cereri de finantare in valoare totala de 1,349 milioane euro, dintre care 340 de solicitari in valoare de 497.311 euro au fost selectate in vederea rambursarii unui procent din valoarea primelor de asigurare aferente.
 
”Precizam ca prima sesiune de primire a cererilor de finantare pentru submasura 17.1 este inca deschisa pana in data de 30 noiembrie 2019, iar alocarea financiara disponibila este de 42.797.487 euro”, se arata in comunicat.
 
Sesiunea curenta vizeaza culturile de primavara, iar AFIR va deschide o noua sesiune si pentru asigurarea celor de toamna.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
”In cazul fermelor mici cu dimensiunea economica de pana la 12.000 SO (coeficientii de productie standard – n.r.), rata sprijinului nerambursabil este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile si platite efectiv de catre fermier, iar in cazul fermelor cu dimensiunea economica mai mare sau egala cu 12.000 SO, rata sprijinului nerambursabil este de 55%. Avem deja aproape 350 de fermieri care beneficiaza de acest sprijin in mod concret si in cel mai scurt timp vom aproba si cererile aflate in acest moment in stadiul de verificare. Procesul de obtinere a finantarii este facil si, pe aceasta cale, ii incurajez pe toti fermierii sa incheie polite de asigurari pentru riscurile din agricultura, acesta fiind cel mai sigur mod de a preintampina pagubele produse de o clima din ce in ce mai impredictibila”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.
 
Astfel, pentru a beneficia de sprijin financiar, solicitantii trebuie sa fie fermieri activi, sa incheie cu o societate de asigurari un contract pentru riscurile mentionate in cadrul submasurii 17.1 si sa se angajeze sa plateasca valoarea integrala a primei de asigurare in cuantumul si la termenele prevazute in contract.
 
De asemenea, solicitantii pot beneficia de sprijin daca utilizeaza terenuri agricole (cu exceptia suprafetelor cultivate cu struguri pentru vin), daca detin, cresc sau exploateaza animale, daca incheie contractul de asigurare pentru toate suprafetele cultivate cu acelasi tip de cultura de la nivelul exploatatiei si daca nu creeaza conditii pentru a obtine in mod necuvenit un avantaj.
 
Totodata, AFIR a demarat pregatirile pentru viitoarea sesiune de primire a cererilor dedicate finantarii primelor de asigurare pentru culturile de toamna.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016