AFIR: 340 de fermieri primesc rambursarea primelor de asigurare din fonduri europene
Publicat la data de 06 Sep. 2019 in:
Subventii Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat ca 340 de fermieri primesc rambursarea primelor de asigurare din fonduri europene.
AFIR acorda sprijin financiar pentru asigurarea culturilor, animalelor si plantelor de catre fermierii activi, prin intermediul submasurii 17.1- „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor si a plantelor” din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020). Pana in prezent, AFIR a primit 603 cereri de finantare in valoare totala de 1,349 milioane euro, dintre care 340 de solicitari in valoare de 497.311 euro au fost selectate in vederea rambursarii unui procent din valoarea primelor de asigurare aferente.
”Precizam ca prima sesiune de primire a cererilor de finantare pentru submasura 17.1 este inca deschisa pana in data de 30 noiembrie 2019, iar alocarea financiara disponibila este de 42.797.487 euro”, se arata in comunicat.
Sesiunea curenta vizeaza culturile de primavara, iar AFIR va deschide o noua sesiune si pentru asigurarea celor de toamna.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
”In cazul fermelor mici cu dimensiunea economica de pana la 12.000 SO (coeficientii de productie standard – n.r.), rata sprijinului nerambursabil este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile si platite efectiv de catre fermier, iar in cazul fermelor cu dimensiunea economica mai mare sau egala cu 12.000 SO, rata sprijinului nerambursabil este de 55%. Avem deja aproape 350 de fermieri care beneficiaza de acest sprijin in mod concret si in cel mai scurt timp vom aproba si cererile aflate in acest moment in stadiul de verificare. Procesul de obtinere a finantarii este facil si, pe aceasta cale, ii incurajez pe toti fermierii sa incheie polite de asigurari pentru riscurile din agricultura, acesta fiind cel mai sigur mod de a preintampina pagubele produse de o clima din ce in ce mai impredictibila”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.
Astfel, pentru a beneficia de sprijin financiar, solicitantii trebuie sa fie fermieri activi, sa incheie cu o societate de asigurari un contract pentru riscurile mentionate in cadrul submasurii 17.1 si sa se angajeze sa plateasca valoarea integrala a primei de asigurare in cuantumul si la termenele prevazute in contract.
De asemenea, solicitantii pot beneficia de sprijin daca utilizeaza terenuri agricole (cu exceptia suprafetelor cultivate cu struguri pentru vin), daca detin, cresc sau exploateaza animale, daca incheie contractul de asigurare pentru toate suprafetele cultivate cu acelasi tip de cultura de la nivelul exploatatiei si daca nu creeaza conditii pentru a obtine in mod necuvenit un avantaj.
Totodata, AFIR a demarat pregatirile pentru viitoarea sesiune de primire a cererilor dedicate finantarii primelor de asigurare pentru culturile de toamna.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>