Publicat in: Subventii
AFIR: Fermierii primesc finantare pentru utilaje, sisteme de irigatii si procesare
Un numar de 811 fermieri vor primi fonduri europene in valoare totala de 448,2 milioane de euro pentru finantarea investitiilor pe care acestia le vor realiza in propriile exploatatii agricole, conform Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale.
Un numar de 811 fermieri vor primi fonduri europene in valoare totala de 448,2 milioane de euro pentru finantarea investitilor pe care acestia le vor realiza in propriile exploatatii agricole, conform Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale.
 
Rapoartele de selectie a cererilor de finantare, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020, depuse in etapa a doua a sesiunii anuale 2021 (perioada 25 noiembrie - 24 decembrie) pentru mai multe pachete aferente submasurii 4.1 Investitii in exploatatii agricole au fost publicate de AFIR.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
In urma procesului de evaluare si de selectie a solicitarilor de finantare depuse online, 811 fermieri vor beneficia de fonduri europene in valoare totala de 448,2 milioane de euro pentru finantarea investitiilor pe care doresc sa le realizeze in propriile exploatatii agricole.
 
In cadrul pachetului 4.1.1 Achizitii simple de utilaje agricole si/sau irigatii, drenaj, desecare la nivelul fermei - sector vegetal, AFIR a selectat 262 cereri de finantare in valoare de 112,4 milioane de euro.
 
Au fost selectate 55 investitii cu suma de 49,4 milioane de euro pentru componenta 4.1.2 Conditionare si procesare in ferma si marketing - modernizare exploatatie - vegetal, cu exceptia legumiculturii si cartofilor. De asemenea, pentru pachetul 4.1.4 Tineri fermieri - achizitie utilaje, la nivelul AFIR au fost selectate 265 de proiecte in valoare de 62,3 milioane de euro.
 
Pentru componenta 4.1.5 Investitii in zootehnie (productie primara, conditionare si marketing) - national, AFIR a selectat 62 proiecte pentru finantare in valoare de 64,8 milioane de euro.
 
Pachetul 4.1.6 Investitii in zootehnie (productie primara, conditionare si marketing) - zona montana, a beneficiat de 55 de cereri selectate pentru finantare, in valoare de 53,3 milioane de euro. Componenta 4.1.7 Legume (inclusiv in spatii protejate) si cartofi (productie primara, conditionare si marketing) - infiintare, extindere, modernizare, a beneficiat din partea AFIR de 95 de cereri selectate pentru finantare, in valoare de 86,5 de milioane de euro.
 
Au fost selectate 17 proiecte pentru finantare in cadrul pachetului 4.1.8 Conditionare, procesare si marketing - legume, cartofi - modernizarea exploatatiilor agricole, avand valoarea totala de 19,7 milioane de euro.
 
"Pragul de calitate lunar aferent celei de-a doua etape a sesiunii (25 noiembrie - 24 decembrie 2021) a fost de 60 de puncte pentru pachetele 4.1.1 si 4.1.4, respectiv 50 de puncte pentru restul componentelor. 
 
Precizam ca anul trecut au fost lansate simultan mai multe sesiuni de primire a proiectelor prin care s-au depus numeroase solicitari pe toate liniile de finantare deschise pentru fermierii, procesatorii si antreprenorii romani, ceea ce a determinat prelungirea perioadei de evaluare si de selectie a proiectelor, cat si analizarea ulterioara a contestatiilor depuse la nivelul AFIR", potrivit unui comunicat transmis de AFIR.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

AFIR: Sprijin de 50.000 euro pentru micii fermieri
AFIR: Sprijin de 50.000 euro pentru micii fermieri
Aceasta linie de finantare trebuia lansata la sfarsitul anului trecut. In prezent, nu se cunoaste...
AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
Conform raportului de selectie realizat dupa finalizarea contestatiilor pentru sesiunea 01/2023,...
AFIR: Plati de peste 500 milioane de euro catre fermieri
AFIR: Plati de peste 500 milioane de euro catre fermieri
Aproape jumatate din aceasta suma a fost destinata infiintarii si modernizarii exploatatiilor...
AFIR: Fermierii se zbat pentru obtinerea fondurilor europene
AFIR: Fermierii se zbat pentru obtinerea fondurilor europene
Pentru unii fermieri, asteptarea a luat sfarsit. AFIR a anuntat urmatoarele...

Ultima ora

Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Pentru a evita intreruperile in procesul de muls si pentru a prelungi durata de viata a...
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Solul este o resursa naturala fundamentala pentru agricultura, avand mai multe functii...
APIA da startul platilor ANT
APIA da startul platilor ANT
In acest sens, fermele mici asteapta demararea platilor pentru ANT subventiile de baza pentru...
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
In randurile de mai jos veti vedea ce presupune procesul de mulgere, care sunt produsele necesare...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton