Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
AFIR: S-au epuizat fondurile pentru finantarea investitiilor pentru crearea si dezvoltarea de activitati neagricole
De la deschiderea sesiunii, in data de 3 mai 2017, prin sM 6.4 au fost depuse pentru finantare 855 de proiecte de investitii, pentru care s-au solicitat fonduri nerambursabile in valoare de peste 148,2 milioane de euro.
De la deschiderea sesiunii in data de 3 mai 2017, prin sM 6.4 au fost depuse pentru finantare 855 de proiecte de investitii, pentru care s-au solicitat fonduri nerambursabile in valoare de peste 148,2 milioane de euro.
Alocarea bugetara stabilita pentru aceasta sesiune este de 35 milioane de euro. Astfel, AFIR a primit pana la inchiderea sesiunii solicitari de finantare care depasesc de peste 4 ori alocarea financiara stabilita.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Valoarea sprijinului nerambursabil acordat prin submasura 6.4 este de maxim 90% din costul total al proiectului si nu poate depasi 200.000 Euro/ beneficiar pe 3 ani fiscali.
Printre exemplele de proiecte pentru care s-a solicitat finantare cu o valoare a sprijinului nerambursabil de 200.000 de euro, se numara dotarea unei spalatorii textile cu echipamente specializate, construirea unei agropensiuni sau infiintarea unui atelier de bijuterii. Un alt solicitant a cerut sprijin nerambursabil in valoare de 7.000 de euro pentru amenajarea unui atelier de produse textile.
„Avem un numar foarte mare de cereri de finantare depuse si vom face un clasament pe baza punctajului acordat de beneficiari. 80 la suta din alocarea sesiunii se transforma in proiecte care vor fi verificate cu prioritate, iar ceea ce este selectabil intra imediat la contractare printr-un raport intermediar de selectie. Incercam astfel sa acceleram la maxim evaluarea si acordarea sprijinului financiar pentru ca afacerile propuse sa se dezvolte intr-un timp cat mai previzibil.” a precizat Adrian Ionut Chesnoiu, directorul general al AFIR.
Dupa finalizarea evaluarii de catre expertii AFIR, proiectele vor fi selectate in functie de punctajul obtinut conform criteriilor de selectie, in ordine descrescatoare. Selectia proiectelor se va realiza in limita alocarii disponibile pentru aceasta submasura.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora