Banii alocati apicultorilor in 2022 prin PNA, mai multi!
Publicat la data de 21 Feb. 2022 in:
Subventii Programul National Apicol (PNA) a fost modificat. Suma initiala a fost majorata cu aproape 1 milion de lei. S-a modificat si termenul de depunere a cererii!
Valoarea totala a Programului National Apicol (PNA) 2020-2022 va creste la 169,62 milioane de lei, de la 168,63 milioane lei, contributia Uniunii Europene la acest program derulat in Romania fiind de 84,81 milioane de lei.
Fondurile totale alocate pentru anul 2022 se ridica la aproape 60,2 milioane de lei.
"Valoarea sprijinului financiar alocat din bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru Programul national apicol pentru perioada 2020-2022 este de 169.621 mii lei, din care suma de 84.810,5 mii lei reprezinta contributia Uniunii Europene la programele apicole nationale (...), si distribuita astfel: pentru anul 2020: 50.210 mii lei; pentru anul 2021: 59.215 mii lei; pentru anul 2022: 60.196 mii lei", se arata in proiectul care modifica si completeaza Hotararea Guvernului nr. 339/2020 privind aprobarea Programului national apicol pentru perioada 2020-2022, a normelor de aplicare, precum si a valorii sprijinului financiar.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Practic, Comisia Europeana participa la finantarea actiunilor din Program cu 50% din cheltuielile efectuate de Romania pentru fiecare actiune accesata, excluzand TVA.
Proiectul de act normativ modifica si cursul de schimb stabilit de Banca Centrala Europeana (BCE) inainte de data de 1 ianuarie a anului in cursul caruia este luata decizia de acordare a ajutoarelor, acesta urmand sa fie de 4,9490 lei/euro pentru platile aferente anului 2022.
Modificari au mai fost aduse in ceea ce priveste definirea produselor care intra in componenta echipamentului de protectie deoarece produsele au preturi diferite de facturare care influenteaza modul de decontare, respectiv echipament apicol de protectie inseamna bluze/jachete apicole, pantaloni sau combinezoane apicole, masca apicola si manusi apicole.
De asemenea, proiectul de Hotarare modifica si termenul de depunere a cererii de intentie, acesta fiind de 30 aprilie 2022, in loc de 31 mai 2022.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>