Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Campania de depunere a cererii pentru subventia acordata crescatorilor de ovine si caprine a intrat pe ultima suta de metri

campania-de-depunere-a-cererii-pentru-subventia-acordata-crescatorilor-de-ovine-si-caprine-a-intrat-pe-ultima-suta-de-metri

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca numai pana la 30 aprilie 2013, pot depune cererea de plata aferenta anului 2013, in cadrul "Platilor nationale directe complementare sector zootehnic, speciile ovine si caprine".


De prima pe cap de animal pot beneficia producatorii agricoli crescatori de ovine, persoane fizice, persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale. Solicitantii trebuie sa depuna cererea aferenta fiecarei exploatatii cu cod ANSVSA la centrul judetean / local al APIA.

Prima pe cap de animal se acorda o singura data pe an producatorilor agricoli, inscrisi in evidenta Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu cod unic de identificare, pentru femele ovine si/sau femele caprine identificate conform legislatiei in domeniu, care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

a) efectivul din exploatatie sa fie de minimum 50 de capete femele ovine/25 de capete femele caprine, care au implinit varsta de minimum un an pana la 31 martie a anului in care se face solicitarea primei;

b) efectivul de femele ovine / femele caprine pentru care se solicita prima sa fie inscris in Registrul National al Exploatatiilor la data solicitarii primei;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


c) efectivul de femele ovine / femele caprine pentru care se solicita prima sa fie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere pe perioada de retentie pana la data de 3 august 2013.

d) cererea sa fie vizata de asociatiile crescatorilor de ovine / caprine legal constituite, viza care atesta efectivele de ovine / caprine pentru care se poate solicita prima.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura pune la dispozitia solicitantilor cereri pretiparite astfel: Cererile pretiparite pot fi solicitate de la centrele locale/judetene ale APIA, respectiv al municipiului București, individual sau prin reprezentant legal sau prin intermediul reprezentantului asociatiilor crescatorilor de ovine/caprine legal constituite.

A. Pentru primirea formularului de cerere pretiparit (individual sau prin reprezentant legal) solicitantii se prezinta la centrul local / judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, pe raza caruia se afla inregistrata exploatatia, cu urmatoarele documente:

a) copie de pe buletinul de identitate/carte de identitate/cod unic de inregistrare/certificatul de inregistrare;

b) dovada inscrierii in evidenta APIA cu cod unic de identificare (codul unic de identificare atribuit de catre APIA in Registrul unic de identificare), daca este cazul; c) dovada contului bancar (extras de cont).

B. Pentru primirea formularului de cerere pretiparit, prin intermediul reprezentantului asociatiei crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, solicitantul trebuie sa-si dea acordul in scris.

Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal ori prin intermediul reprezentantului asociatiilor crescatorilor de ovine/caprine legal constituite.

Pentru depunerea cererii vizate de o asociatie a crescatorilor de ovine / caprine legal constituite, prin intermediul reprezentantului asociatiei crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, solicitantul trebuie sa-si dea acordul in scris. Cererile pot fi completate si online individual sau prin operatorii SNIIA prin accesarea site-ului www.apia.org.ro.

Dupa tiparire, cererea vizata de asociatiile crescatorilor de ovine/caprine legal constituite se depune la centrul local/judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti. Controlul la fata locului se desfasoara in perioada 3 mai - 3 august 2013 pentru speciile ovine si caprine, la adresa mentionata in cerere, timp in care solicitantii primelor au obligatia de a mentine in exploatatie efectivul de animale pentru care au solicitat prima.

Animalele pentru care solicita prima trebuie sa fie inregistrate si identificate dupa cum urmeaza:

- identificate cu o crotalie auriculara simpla, avand imprimat un cod unic de identificare a animalului, in cazul animalelor nascute pana la 1.01.2008;
- identificate cu doua crotalii auriculare simple, ambele continand acelasi cod unic de identificare a animalului, in cazul animalelor nascute in perioada 1.01.2008 - 31.12.2009;
- identificate cu o crotalie auriculara simpla si o crotalie auriculara electronica, ambele continand acelasi cod unic de identificare a animalului in cazul animalelor nascute incepand cu data de 1.01.2010.

Prin centrele locale / judetene ale APIA, pana la data de 25 aprilie 2013, au fost depuse peste 34.000 cereri de solicitare a primei pe cap de animal pentru un numar aproximativ de 5.300.000 animale. Prin comparatie, in anul 2012 au fost depuse un numar de 53.700 cereri de solicitare a primei pe cap de animal pentru un numar aproximativ de 8.270.000 animale.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016