Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand se plateste a doua transa din subventia pe suprafata?

cand-se-plateste-a-doua-transa-din-subventia-pe-suprafata

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, dupa sedinta de Guvern, ca agricultorii beneficiari ai subventiei pe suprafata vor primi a doua transa a platilor la inceputul anului urmator, in lunile ianuarie si februarie.


"Am adoptat hotararea de guvern prin care Ministerul Agriculturii are la dispozitie 6 miliarde 300 de milioane de lei pentru plata cuantumului schemei unice de ajutor pe suprafata, evident bani care vor fi recuperati de la Uniunea Europeana in cursul lunilor ianuarie si februarie. Este insa pentru prima data cand reusim, dincolo de plata avansului, sa platim si restul sumelor inainte de a incepe campania de primavara din 2014. Acest lucru asigura toate resursele financiare pentru agricultura si in mod sigur se vor reflecta in rezultatele pe 2014 ale acestui sector" a anuntat Victor Ponta. 
 
Legat de absorbtia fondurilor europene, acesta a subliniat faptul ca in acest an Romania a incasat peste 5,5 miliarde de euro, bani destinati finantarii proiectelor de dezvoltare rurala, cat si fonduri structurale si de coeziune.
 
"Am facut inca o data o trecere in revista, pe care am facut-o de altfel si de dimineata, legata de rezultatul exceptional al absorbtiei fondurilor europene, atat la agricultura, cat si la fonduri de coeziune si structurale, peste 5,5 miliarde de euro, bani nerambursabili, au intrat in Romania in anul 2013 si, evident, anul 2014 trebuie sa constate o crestere a acestor intrari, avand in vedere nu doar faptul ca toate programele sunt operationale, ci si faptul ca intram deja pe noul exercitiu 2014-2020", a declarat premierul. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, pana la data de 20 decembrie, Romania a solicitat Comisiei Europene rambursarea a peste 5,74 miliarde de euro, rata de absorbtie curenta ajungand la 29,87%. in perioada 1 ianuarie - 20 decembrie 2013, Romania a solicitat Comisiei rambursarea a peste 2,87 mld. euro, echivalentul a aproximativ 15% din fondurile structurale si de coeziune alocate tarii noastre in actuala perioada de programare.
 
In acelasi timp, in perioada 1 ianuarie – 20 dec. 2013, Comisia Europeana a rambursat Romaniei peste 2,88 miliarde de euro, echivalentul a 15% din alocarea aferenta perioadei 2007-2013. Astfel, suma totala rambursata de Comisie Romaniei se ridica la 5,08 miliarde de euro, echivalentul a 26,47% din alocarea actuala.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016