Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce decizie importanta a luat Comisia Europeana in privinta subventiilor
Forul european a fost de acord cu solicitarile autoritatilor daneze, estoniene, finlandeze, letone, lituaniene, poloneze, portugheze si suedeze pentru o derogare temporara de la normele privind diversificarea culturilor si ariilor ecologice.
Astfel, Comisia Europeana a fost de acord cu solicitarea autoritatilor daneze, estoniene, finlandeze, letone, lituaniene, poloneze, portugheze si suedeze pentru o derogare temporara de la normele privind diversificarea culturilor si ariilor ecologice - doua dintre cerintele de ecologizare pe care statele membre le impun fermierilor care solicita platile directe.
Pana acum, cele doua reguli au fost eliminate, pentru anul de cerere 2018, in cele opt state membre UE care au facut solicitarea , iar Comisia Europeana a anuntat ca si celelalte state membre UE, inclusiv Romania, pot sa aplice derogarea de la regulamentul european pentru diversificarea culturilor sau zonele de interes ecologic (ZIE) sau pentru ambele.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Diversificarea culturilor si zona de interes ecologic sunt doua reguli pe care fermierii sunt obligati sa le respecte daca vor sa incaseze plata pe inverzire. Pentru anul de campanie 2018, din pricina conditiilor meteo, a secetei severe in special, Comisia Europeana a decis ca statele membre UE pot sa nu aplice una dintre cele doua reguli sau chiar pe amandoua.
Dispensa se va acorda agricultorilor stabiliti in zone oficial recunoscute de statele membre ca fiind afectate de seceta. Acesti agricultori trebuie sa se afle in zonele unde sunt efective de animale.
Datorita precipitatiilor foarte scazute, combinate cu temperaturi normale mai scazute pentru Portugalia si a temperaturilor neobisnuite in Danemarca, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Finlanda si Suedia, randamentele pasunilor anuale si multianuale au fost puternic afectate fie prin intarzierea ciclului sau prin provocarea dezvoltarii premature.
Aceste conditii climatice au influentat valoarea nutritiva a culturilor. In paralel, sursele alternative de hrana pentru animale au fost afectate, fie prin intarzierea insamantarii culturilor de primavara, fie prin maturarea precoce.
Aceste evolutii au generat preocupari privind hrana pentru animale, din pricina costurilor ridicate legate de lipsa productiei. Prin ridicarea acestor cerinte impuse fermierilor care solicita plati directe, zonele care erau lasate verzi pot deveni o sursa pentru hrana animalelor.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.5 din 2 voturiUltima ora
- » AFM da startul. Incep inscrierile in programul Rabla pentru tractoare
- » AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
- » APIA: Ajutor de stat de peste 239 milioane de lei
- » Subventii APIA: Beneficiarii vor primi banii pana in noiembrie
- » APIA a autorizat la plata 35 milioane de euro
Idei de afaceri in agricultura