Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce fonduri sunt disponibile prin PNDR 2020 pentru investitiile in procesarea produselor agricole
Fermierii au depus cereri de finantare in valoare de 116 milioane de lei pentru investitii in procesarea si marketingul produselor agricole, alocarea totala pentru sesiunea din acest an fiind de 203 milioane de euro.
Din alocarea de 203 milioane de euro, stabilita pentru sesiunea din acest an, au fost depuse cereri de finantare in valoare de 116 milioane de euro. Data limita de depunere a solicitarilor de finantare pentru procesarea produselor agricole este 31 ianuarie 2019, in limita fondurilor disponibile.
„Ii incurajez pe cei care doresc sa investeasca in procesarea produselor agricole sa scrie si sa depuna proiecte in aceasta sesiune. In acest moment avem fonduri disponibile atat pentru infiintarea unitatilor de procesare, cat si pentru dezvoltarea si modernizarea acestora. Cu ajutorul fondurilor europene pe care le gestionam, agricultorii produc multe materii prime, dar trebuie facut pasul firesc catre investitii in centre de colectare, de procesare, in unitati care pot asigura un lant alimentar integrat. Valoarea sprijinului acordat pentru procesare poate ajunge pana la 2,5 milioane de euro, o suma importanta pentru cei care doresc sa investeasca in acest sector. De asemenea, in aceasta perioada sunt active mai multe linii de finantare prin intermediul carora se pot solicita fonduri europene prin PNDR 2020.” a precizat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Solicitantii pot depune cereri pentru participarea pentru prima data la scheme de calitate (sM 3.1), alocarea aferenta acestei submasuri fiind de 6,1 milioane de euro. De asemenea, investitiile in exploatatii agricole (sM 4.1), componenta sector vegetal (zona montana) beneficiaza de o alocare de 26 milioane de euro, fiind depuse solicitari de finantare de 11,8 milioane de euro.
Totodata, solicitantii din arealul ITI Delta Dunarii pot depune cereri de finantare pentru dezvoltarea fermelor mici (sM 6.3), alocarea stabilita pentru sesiunea 2018 fiind de 3,7 milioane de euro, valoarea proiectelor depuse ajungand la 1,5 milioane de euro.
Ăentru submasurile 3.1, 4.2 si 6.3 ITI – Delta Dunarii, sesiunea se poate inchide inainte de termenul limita, daca valoarea publica totala a proiectelor depuse (care au un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate) atinge plafonul de 200% din alocarea sesiunii.
In cazul sM 4.1, componenta sector vegetal, zona montana, depunerea cererilor de finantare se poate opri inainte de termen, daca valoarea publica totala a proiectelor depuse atinge plafonul de 150% din alocarea sesiunii. Totodata, precizam ca in primele 5 zile calendaristice ale etapelor de depunere nu se aplica aceasta prevedere si sesiunea ramane deschisa chiar daca plafonul de depunere a fost depasit.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.25 din 2 voturiUltima ora
- » AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
- » APIA: Ajutor de stat de peste 239 milioane de lei
- » Subventii APIA: Beneficiarii vor primi banii pana in noiembrie
- » APIA a autorizat la plata 35 milioane de euro
- » APIA: Luna octombrie va fi una foarte importanta pentru fermierii romani
Idei de afaceri in agricultura