Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce submasuri de finantare prin PNDR se deschid in perioada urmatoare

ce-submasuri-de-finantare-prin-pndr-se-deschid-in-perioada-urmatoare

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale va deschide in perioada iulie - septembrie 2018 mai multe sesiuni de depunere de proiecte pentru submasurile din PNDR 2020, valoarea totala a sumelor alocate fiind de aproape 846 de milioane de euro.


Una dintre cele mai asteptate submasuri - 4.1 „Investitii in exploatatiile agricole”, inclusiv ITI (investiţii teritoriale integrate n.r.), are prevazute pentru sesiunea care se deschide in iulie fonduri in valoare de 303 milioane de euro, din care 79 de milioane de euro (26%) pentru sectorul vegetal.
 
Din aceasta suma, 26 de milioane de euro vor fi alocate pentru proiectele pe zona montana, iar 53 de milioane de euro pentru zona non-montana.
 
Pe aceasta submasura cele mai multe fonduri vor merge catre sectorul zootehnic, respectiv 165 de milioane de euro (54%), din care 54 de milioane de euro pentru zona montana, iar 111 milioane de euro pentru zona non-montana. Pentru ferma de familie si ferma mica sunt disponibile 59 de milioane de euro (19%).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

MADR precizeaza ca prezenta alocare pe submasura 4.1 cuprinde un procent de supracontractare de 20%, rezultat in urma datelor referitoare la posibilele economii.
 
O alta submasura cu fonduri considerabile, respectiv 242 de milioane de euro (fara supracontractare), care se deschide in august/septembrie, este 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice” componenta irigatii.
 
Submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole”, cu deschidere in aceasta luna are prevazute fonduri de 203 milioane de euro, iar alocarea cuprinde un procent de supracontractare de 20%.
 
De asemenea, in lunile iulie si august sunt estimate sa mai fie deschise si submasurile: 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, cu o alocare distincta ITI, in valoarea totala de 51,5 milioane de euro, din care ITI 3,71 milioane de euro, 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, inclusiv ITI, cu o alocare de 11 milioane de euro, 6.4 „Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole” ITI, 2,99 milioane de euro, Submasura 1.2 „Sprijin pentru activitati demonstrative si de informare” - 13,4 milioane de euro, 3.1 „Sprijin pentru participarea pentru prima data la schemele de calitate” - 6,1 milioane de euro.
 
Nu in ultimul rand, se vor deschide sesiuni pentru submasura 19.3 „Pregatirea si implementarea activitatilor de cooperare ale GAL”, Componenta A in iulie, cu fonduri de 2,31 milioane de euro, si Componenta B in trim IV 2018, cu 9,27 milioane de euro.
 
AFIR a primit pana in prezent pe PNDR 2014 - 2020 solicitari de finantare in valoare de peste 7,20 miliarde de euro si a incheiat peste 49.000 de contracte de finantare, pentru care au fost alocate 3,85 miliarde de euro.
 
Valoarea totala a platilor efectuate pana in prezent catre beneficiarii actualului Program este de 3,32 miliarde de euro, ceea ce reprezinta un grad de absorbtie de peste 36% din fondurile puse la dispozitie de catre Comisia Europeana prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR).
 
Prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 ( PNDR) se acorda fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei pentru dezvoltarea economico - sociala a spatiului rural din Romania. Vor fi finantate 14 masuri de dezvoltare rurala cu o alocare financiara de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro din FEADR şi 1,347 miliarde de euro contributie nationala.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016