Publicat in: Subventii
Ce submasuri de finantare prin PNDR se deschid in perioada urmatoare
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale va deschide in perioada iulie - septembrie 2018 mai multe sesiuni de depunere de proiecte pentru submasurile din PNDR 2020, valoarea totala a sumelor alocate fiind de aproape 846 de milioane de euro.
Una dintre cele mai asteptate submasuri - 4.1 „Investitii in exploatatiile agricole”, inclusiv ITI (investiţii teritoriale integrate n.r.), are prevazute pentru sesiunea care se deschide in iulie fonduri in valoare de 303 milioane de euro, din care 79 de milioane de euro (26%) pentru sectorul vegetal.
 
Din aceasta suma, 26 de milioane de euro vor fi alocate pentru proiectele pe zona montana, iar 53 de milioane de euro pentru zona non-montana.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe aceasta submasura cele mai multe fonduri vor merge catre sectorul zootehnic, respectiv 165 de milioane de euro (54%), din care 54 de milioane de euro pentru zona montana, iar 111 milioane de euro pentru zona non-montana. Pentru ferma de familie si ferma mica sunt disponibile 59 de milioane de euro (19%).
 
MADR precizeaza ca prezenta alocare pe submasura 4.1 cuprinde un procent de supracontractare de 20%, rezultat in urma datelor referitoare la posibilele economii.
 
O alta submasura cu fonduri considerabile, respectiv 242 de milioane de euro (fara supracontractare), care se deschide in august/septembrie, este 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice” componenta irigatii.
 
Submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole”, cu deschidere in aceasta luna are prevazute fonduri de 203 milioane de euro, iar alocarea cuprinde un procent de supracontractare de 20%.
 
De asemenea, in lunile iulie si august sunt estimate sa mai fie deschise si submasurile: 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, cu o alocare distincta ITI, in valoarea totala de 51,5 milioane de euro, din care ITI 3,71 milioane de euro, 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, inclusiv ITI, cu o alocare de 11 milioane de euro, 6.4 „Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole” ITI, 2,99 milioane de euro, Submasura 1.2 „Sprijin pentru activitati demonstrative si de informare” - 13,4 milioane de euro, 3.1 „Sprijin pentru participarea pentru prima data la schemele de calitate” - 6,1 milioane de euro.
 
Nu in ultimul rand, se vor deschide sesiuni pentru submasura 19.3 „Pregatirea si implementarea activitatilor de cooperare ale GAL”, Componenta A in iulie, cu fonduri de 2,31 milioane de euro, si Componenta B in trim IV 2018, cu 9,27 milioane de euro.
 
AFIR a primit pana in prezent pe PNDR 2014 - 2020 solicitari de finantare in valoare de peste 7,20 miliarde de euro si a incheiat peste 49.000 de contracte de finantare, pentru care au fost alocate 3,85 miliarde de euro.
 
Valoarea totala a platilor efectuate pana in prezent catre beneficiarii actualului Program este de 3,32 miliarde de euro, ceea ce reprezinta un grad de absorbtie de peste 36% din fondurile puse la dispozitie de catre Comisia Europeana prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR).
 
Prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 ( PNDR) se acorda fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei pentru dezvoltarea economico - sociala a spatiului rural din Romania. Vor fi finantate 14 masuri de dezvoltare rurala cu o alocare financiara de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro din FEADR şi 1,347 miliarde de euro contributie nationala.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

AFIR: Sprijin de 50.000 euro pentru micii fermieri
AFIR: Sprijin de 50.000 euro pentru micii fermieri
Aceasta linie de finantare trebuia lansata la sfarsitul anului trecut. In prezent, nu se cunoaste...
AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
Conform raportului de selectie realizat dupa finalizarea contestatiilor pentru sesiunea 01/2023,...
AFIR: Plati de peste 500 milioane de euro catre fermieri
AFIR: Plati de peste 500 milioane de euro catre fermieri
Aproape jumatate din aceasta suma a fost destinata infiintarii si modernizarii exploatatiilor...
AFIR: Fermierii se zbat pentru obtinerea fondurilor europene
AFIR: Fermierii se zbat pentru obtinerea fondurilor europene
Pentru unii fermieri, asteptarea a luat sfarsit. AFIR a anuntat urmatoarele...

Ultima ora

Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Pentru a evita intreruperile in procesul de muls si pentru a prelungi durata de viata a...
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Solul este o resursa naturala fundamentala pentru agricultura, avand mai multe functii...
APIA da startul platilor ANT
APIA da startul platilor ANT
In acest sens, fermele mici asteapta demararea platilor pentru ANT subventiile de baza pentru...
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
In randurile de mai jos veti vedea ce presupune procesul de mulgere, care sunt produsele necesare...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton