Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cea mai mai mare subventie per hectar, platita pentru tutun

Romania va plati pentru tutun cea mai mare subventie per hectar in 2019.
Statul roman subventioneaza tutunul, dar si campaniile impotriva acestuia. In timp ce ministerul Agriculturii prin APIA ofera bani agricultorilor, Ministerul Sanatatii finanteaza zeci de campanii anti-fumat. Dovada sta si in datele pe care le are Agentia de Plati pentru Agricultura (APIA).
Pentru anul 2018, APIA va plati 1.487 de euro/ha de tutun. Beneficiarii vor fi 334 de fermieri care primesc in total 1,65 milioane de euro.
Conform datelor APIA citate de Economica, cel mai mare beneficiar va fi Seeds Procesing SRL firma controlata indirect de omul de afaceri Ioan Niculae. Potrivit Termene.ro, Seeds Procesing SRL este detinuta de Galaxy Tabacco SA (fosta Societate Nationala Tutunul Romanesc) si Galaxy Distribution SRL. La randul sau, Galaxy Tabacco SA are drept actionari doua offshore-uri-Whitbread Holdings Limited din Cipru si CTS Tabacco Limited din Irlanda.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propria ta Plantatie de Paulownia
Cum sa castigi 30 000 euro ha chiar din cel de-al 3-lea an al afacerii tale cu fabulosii arbori Paulownia Comanda acum CD-ul tau despre Plantatia de Paulownia Este UNICUL ghid aparut pe piata ideilor de afaceri privind infiintarea unei plantatii de Paulownia El iti arata de la A la Z ce inseamna aceasta afacere si te invata cum sa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Al doilea beneficiar este o persoana fizica autorizata, fost consilier judetean la CJ Arges, Moise D. Dumitru, iar al treilea cel mai mare beneficiar este compania Les Fleurs SRL din Ilfov, controlata, potrivit Termene.ro, de Nitu Corina Mihaela.
In comparatie, agricultorii primesc pentru sfecla de zahar o subventie de 77,8 euro/ha.
Acest lucru nu este insa o noutate. Agricultorii cu experienta in relatia cu statul stiu ca trendul este unul care dateaza inca de la inceputul lui 2010.
Iata cuantumul subventiilor care erau acordate pentru principalele culturi in anul 2013:
- in si canepa 63,67 euro/ha,
- sfecla de zahar 113,65 euro/ha,
- grau 160 euro/ha,
- floarea soarelui 160 euro/ha,
- soia 160 euro/ha,
- orez 300 euro/ha,
- hamei 335 de euro/ha,
- tutun 1279 euro/ha.
Sa nu uitam, totusi, de faptul ca tutunul cultivat in Romania este o traditie.
De pe o suprafata de un hectar se pot obtine 10 tone de tutun verde, asta inseamna o tona de tutun uscat, care ajunge la procesator. O planta poate sa aiba intre 70 si 80 de frunze, iar culesul acestora are loc de patru ori pe an.
Pentru cultivarea tutunului este nevoie de un contract cu un procesator, apoi de autorizatie de la Directia pentru Agricultura.
„Dupa primirea autorizatiei, vor fi posibili cultivatori de tutun declarati la Inspectoratul Judetean de Politie pentru a fi luati si in evidentele lor. Fiind o cultura din categoria a patra, este o planta considerata halucinogena si trebuie sa fie cultivata sub stricta supraveghere”, explica Roxana Florea, consilier la Directia Judeteana de Agricultura Iasi.
Cultura de tutun, o traditie in Romania inainte de 1989, este pe cale de disparitie. De la 35 de mii de hectare, acum abia daca mai sunt 2000.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 4 voturiArticole conexe:
Ultima ora
- » APIA primeste cererile unice de plata pentru 2021
- » AFIR: Fermierii au primit peste 8 miliarde de lei in 2020
- » AAC cere efectuarea platilor despagubirilor pentru culturile de primavara
- » APIA: Adeverintele pentru beneficiarii Masurii 14 pot fi acum obtinute
- » Clarificari AFIR pentru tinerii fermieri beneficiari ai PNDR
Comentarii
0 comentarii