Publicat in: Subventii
Cererile de finantare pentru abatoarele mobile se depun pana la sfarsitul lunii
Fondurile nerambursabile pot fi solicitate de catre microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii (PFA, II, IF, SRL), alte intreprinderi, precum si de catre cooperative si grupuri de producatori. Cofinantarea acordata prin PNDR este de 50% din valoarea totala eligibila a investitiei in cazul in care proiectul este realizat de IMM-uri sau de 40% pentru alte intreprinderi si creste la 70% pentru investitiile colective initiate de cooperative sau grupuri de producatori.
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale reaminteste procesatoriilor care doresc sa acceseze fonduri europene ca se mai pot depune online cereri de finantare pentru infiintarea sau modernizarea unitatilor de productie, inclusiv pentru achizitia de abatoare mobile, prin intermediul submasurii 4.2 „Sprijin pentru investitii in prelucrarea, comercializarea si dezvoltarea de produse agricole” din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.
 
Fondurile nerambursabile pot fi solicitate de catre microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii (PFA, II, IF, SRL), alte intreprinderi, precum si de catre cooperative si grupuri de producatori.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cofinantarea acordata prin PNDR este de 50% din valoarea totala eligibila a investitiei in cazul in care proiectul este realizat de IMM-uri sau de 40% pentru alte intreprinderi si creste la 70% pentru investitiile colective initiate de cooperative sau grupuri de producatori.
 
Solicitantii eligibili pot obtine finantare prin PNDR 2020 pentru achizitia de abatoare mobile in cazul in care realizeaza un lant alimentar integrat, ceea ce presupune achizitionarea abatorului mobil, a mijlocului de transport specializat (remorca sau semiremorca specializata) pentru colectarea materiei prime sau comercializarea produselor agroalimentare, precum si modernizarea sau infiintarea unitatii de procesare.
 
 
„Abatoarele mobile sunt extrem de utile comunitatii rurale prin sacrificarea pe loc a animalelor fara a mai fi necesar transportul acestora la marile unitati de abatorizare. In cadrul abatoarelor mobile se pot sacrifica animalele si se pot realiza activitati precum prelucrarea primara, depozitarea temporara si comercializare directa. Precizez ca solicitantii au la dispozitie in Baza de date a AFIR cu preturi de referinta mai multe tipuri de abatoare modulare pentru bovine, ovine, porcine, pasari si iepuri, care pot fi achizitionate direct cu preturi incepand de la 55.000 de euro.” a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.
 
Fondurile disponibile pentru depunerea solicitarilor prin submasura 4.2 sunt in acest moment de 207 milioane de euro (din care 82 milioane de euro pentru unitati noi de procesare si 125 de milioane de euro pentru modernizarea unitatilor de procesare). Valoarea fondurilor disponibile se modifica continuu si astfel recomandam consultarea acestora direct pe pagina de internet a AFIR.
 
Termenul limita pentru solicitarea acestor fonduri este 31 ianuarie 2019, ora 16:00, in limita fondurilor disponibile (sesiunea se poate inchide inainte de data limita in cazul in care valoarea fondurilor solicitate atinge plafonul de 200% din valoarea alocarii sesiunii).
 
In vederea obtinerii finantarii acestor tipuri de abatoare, solicitantii trebuie sa respecte legislatia in vigoare, precum si conditiile prevazute de Ghidul solicitantului aferent submasurii 4.2.
 
Stabilirea eligibilitatii cererii de finantare se realizeaza in urma analizarii proiectului si a documentelor atasate, in conformitate cu Ghidul solicitantului si metodologia de verificare aplicabile submasurii 4.2.
 
Pentru punerea in functiune sunt necesare o serie de utilitati pentru ca abatorul sa fie operational. Astfel, este nevoie de apa curenta, energie electrica, canalizare sau fosa septica. De asemenea, abatoarele mobile trebuie sa primeasca autorizatie de functionare din partea autoritatilor sanitare, sanitar-veterinare, de mediu pe numele beneficiarului.

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

AFIR: Sprijin de 50.000 euro pentru micii fermieri
AFIR: Sprijin de 50.000 euro pentru micii fermieri
Aceasta linie de finantare trebuia lansata la sfarsitul anului trecut. In prezent, nu se cunoaste...
AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
Conform raportului de selectie realizat dupa finalizarea contestatiilor pentru sesiunea 01/2023,...
AFIR: Plati de peste 500 milioane de euro catre fermieri
AFIR: Plati de peste 500 milioane de euro catre fermieri
Aproape jumatate din aceasta suma a fost destinata infiintarii si modernizarii exploatatiilor...
AFIR: Fermierii se zbat pentru obtinerea fondurilor europene
AFIR: Fermierii se zbat pentru obtinerea fondurilor europene
Pentru unii fermieri, asteptarea a luat sfarsit. AFIR a anuntat urmatoarele...

Ultima ora

Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Pentru a evita intreruperile in procesul de muls si pentru a prelungi durata de viata a...
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Solul este o resursa naturala fundamentala pentru agricultura, avand mai multe functii...
APIA da startul platilor ANT
APIA da startul platilor ANT
In acest sens, fermele mici asteapta demararea platilor pentru ANT subventiile de baza pentru...
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
In randurile de mai jos veti vedea ce presupune procesul de mulgere, care sunt produsele necesare...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016