Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Clarificari AFIR pentru tinerii fermieri beneficiari ai PNDR

clarificari-afir-pentru-tinerii-fermieri-beneficiari-ai-pndr

AFIR a emis un set de clarificari importante pentru tinerii fermieri care sunt beneficiari ai PNDR.


Conform celor precizate in Ghidul solicitantului, tinerii fermieri care beneficiaza de finantare prin PNDR, trebuie sa isi stabileasca prin Planul de afaceri o serie de obiective si sa indeplineasca cele trei preconditii (numite obiective operationale): stabilirea domiciliului, a sediului social al beneficiarului in aceeasi Unitate Administrativ Teritoriala (UAT) precum si stabilirea locului de munca in aceeasi Unitate Administrativ Teritoriala (UAT) sau zona limitrofa a UAT in care este inregistrata exploatatia detinuta de tanarul fermier pentru care obtine finantare, in termenul de maxim noua luni de la data semnarii Deciziei de finantare.
 
Totalitatea obiectivelor: operationale, obligatorii si suplimentare din Planul de afaceri reprezinta 100% din sprijinul financiar pe care il obtine beneficiarul. Precizam ca, in cazul nerespectarii obiectivelor obligatorii asumate prin Planul de afaceri (de exemplu: productia estimata a fi comercializata pana la acordarea transei a doua de sprijin sa fie de minim 20% din valoarea primei transe de sprijin sau amenajarea unei platforme pentru gunoiul de grajd, daca e cazul), sumele acordate vor fi recuperate integral, iar cea de-a doua transa nu va mai fi acordata.
 
De asemenea, in cazul nerespectarii obiectivelor suplimentare (de exemplu: cresterea randamentului si a productivitatii muncii prin achizitia de utilaje sau echipamente de irigat sau adaptarea la standardele sanitar-veterinare, sanitare, fitosanitare ale Uniunii Europene - modernizarea adaposturilor de animale), sumele acordate vor fi recuperate proportional cu ponderea obiectivelor nerealizate, iar neindeplinirea a minimum trei obiective suplimentare conduce la neacordarea celei de a doua transe de sprijin sau recuperarea sprijinului acordat in prima transa de plata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
In cazul in care tanarul fermier nu indeplineste preconditiile enuntate anterior in termenul maxim permis, sprijinul financiar va fi recuperat cu cate 10% din valoarea finantarii primite (50.000/ 40.000 de euro) pentru fiecare preconditie neindeplinita. In cazul nerealizarii uneia dintre cele trei preconditii pana la depunerea dosarului cererii de plata pentru transa a doua, sprijinul financiar va fi recuperat integral.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016