Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Subventii

Comisia Europeana a hotarat suplimentarea bugetului care revine apiculturilor din Uniunea Europeana cu 12 milioane de euro. Exista, insa, si vesti mai bune de atat: in viitoarea PAC apicultorii vor obtine mai usor fonduri europene.
Pana in 2022 Comisia Europeana va avea disponibili 120 de milioane de euro pentru apicultori. Fondurile vor putea fi accesate incepand cu 1 august 2019 si vor avea aplicatii deschise pana pe 31 iulie 2022.
Comisarul european pentru Agricultura, Phil Hogan, a spus ca: "Apicultura este o parte foarte importanta din sectorul agricol al Uniunii Europene. Albinele sunt vitale pentru sustenabilitatea agriculturii si pentru sanatatea ecosistemelor. Asadar, este imbucurator faptul ca PAC, in sinergie cu alte fonduri UE, vor putea oferi apiculturilor sprijinul de care au nevoie".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Sprijinul oferit de UE este dublat de contributiile statelor membrelor UE si se va acorda prin programe stabilite la nivelul fiecarei tari. Apicultorii din Romanii vor fi invitati in curand pentru a-si spune parerea despre ce trebuie Romania sa finanteze in acest domeniu. Printre oportunitatile de finantare se vor regasi programele educationale, sprijin pentru pornirea unei afaceri in apicultura, lupta impotriva parazitilor si chiar cercetare pentru imbunatatirea calitatii mierii de albine.
In 2018 existau peste 17,5 milioane de stupuri in intreaga UE administrate de aproximativ 600.000 de apicultori. Uniunea Europeana este al doilea cel mai mare producator de miere de albine din lume.
Important! In momentul de fata cererea de miere de albine nu poate fi acoperita la nivelul intregii UE de catre ceea ce produc tarile membre. Doar 60% din cererea de consum poate fi satisfacuta in prezent, asadar e o oportunitate buna de afacere pentru toti cei interesati.
In Romania, Programul National Apicol a avut patru masuri:
- combaterea agresorilor si a bolilor specifice stupilor, in special a varoozei
- rationalizarea transhumantei
- masuri de asistenta pentru repopularea septelului apicol din Uniune
- asistenta tehnica pentru apicultori si organizatiile de apicultori
Ghidul solicitantului pentru fonduri din apicultura valabil pentru 2019 poate fi descarcat dand click AICI!

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 4.36 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News