Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declaratie-soc a lui Traian Basescu: Agricultorii ar putea ramane fara subventia de la UE

declaratie-soc-a-lui-traian-basescu-agricultorii-ar-putea-ramane-fara-subventia-de-la-ue

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, miercuri, ca, urmare a "izolarii" Romaniei in momentul de fata, exista riscul ca UE sa nu mai faca platile pentru subventiile acordate fermierilor romani, prin agentiile de plati si interventii in agricultura.


"Vreau sa stiti ca izolarea de care beneficiaza, intre ghilimele, Romania, in momentul de fata, ne aduce si in riscul de a ne trezi ca nu se mai fac plati pentru agricultura, subventiile la agricultura, prin agentiile regionale", a declarat Basescu, miercuri, la Radio Romania Actualitati.

Întrebat de unde a tras aceasta concluzie, Basescu a aratat ca acest risc se datoreaza faptului ca premierul Victor Ponta si presedintele interimar Crin Antonescu nu sunt considerati parteneri viabili de catre Bruxelles pana nu indeplinesc angajamentele scrise asumate catre presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cu privire la respectarea statului de drept.

"Eu va spun ca om cu experienta ca acest risc exista, atat timp cat nici presedintele, nici primul ministru nu sunt considerati parteneri valabili pentru Bruxelles, iar reactia de astazi a comisarului european, Reding, cred ca este edificatoare. Pur si simplu a atentionat pe domnul Ponta ca scrisorile nu folosesc la nimic daca nu se si indeplinesc pasii stabiliti in discutia dintre presedintele Barroso si primul ministru Victor Ponta", a spus Basescu.

Totodata, el a sustinut ca suspendarea platilor pentru cele patru programe regionale intreprinsa in cazul Romaniei de la 1 iulie de catre Comisia Europeana ar fi cauzata de neglijenta Guvernului Ponta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Suspendarea platilor de catre Bruxelles s-a facut pentru ca guvernul nu a implementat toate masurile de prevenire a fraudarii fondurilor europene. Ce inseamna asta? Între Guvernul Romaniei si Comisia Europeana a fost o intelegere ca pana la 30 iunie sa implementeze un sistem de mai buna supraveghere a utilizarii banilor europeni. În luna mai si iunie a fost abandonata finalizarea acestui program care necesita si ordine de ministri si hotarari de guvern, drept pentru care Bruxelles-ul a constatat ca nu s-au implementat aceste masuri si, de data aceasta, nu a mai dat nicio pasuire. Pur si simplu a anuntat: nu ne mai trimiteti facturi, ca pana nu va puneti la punct, nu va decontam facturile", a mai spus Basescu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016