Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantare de 200.000 euro pentru tinerii fermieri. Care sunt conditiile de eligibilitate?

finantare-de-200000-euro-pentru-tinerii-fermieri-care-sunt-conditiile-de-eligibilitate

Noua linie de finantare de 200.000 euro/ferma ii vizeaza pe tinerii fermieri instalati deja ca sefi de exploatatie.


De asemenea, interventia DR-12 din Planul National Strategic se refera la consolidarea exploatatiilor tinerilor fermieri care s-au instalat recent, in exercitiul financiar precedent.
 
Tinerii fermieri trebuie sa incheie proiectul de instalare pentru a putea beneficia de aceasta finantare. Mai exact, acestia trebuie sa implementeze planul de afaceri si sa-si primeasca si transa a doua de bani. 
 
"Tinerii fermieri (care au accesat fonduri europene in perioada de tranzitie – n.r.) pot accesa linii de finantare din PNS daca si-au dus la indeplinire tot ceea ce si-au propus in planul de afaceri. Vorbim aici de renumita transa II, de 25%. Tinerii fermieri au posibilitatea sa primeasca cei 25% la minim 12 luni de la primirea primei transe de plata. Ar fi bine sa-si pregateasca dosarul cererii de plata pentru transa II.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
As vrea sa enumar cateva din documente, avem cateva elemente de noutate fata de ce stiam in 2014-2020. In perioada de tranzitie s-a primit punctaj pentru forma asociativa, iar ei trebuie sa comercializeze minim 50% prin aceasta forma asociativa. Vad foarte multi fermieri ca nu stiu sa faca acest lucru, au gasit cooperative doar pentru a primi o hartie. Sa nu uitam ca incepand din 2022, a intrat in vigoare sistemul e-factura si e-transport, deci ei trebuie sa aiba un contabil sa-i invete cum sa faca aceste lucruri, pentru ca expertii OJFIR vor verifica aceste facturi si in aceste sisteme digitalizate. 
 
Sa-si faca achizitiile cum trebuie, sa respecte ce le-a zis consultantul si care sunt cerintele; la orice tip de achizitie este nevoie de proforma, de factura, plata se face doar prin transfer bancar, este nevoie de certificat de calitate, conformitate, garantie (unul din ele), proces verbal de predare-primire, proces verbal de receptie si asa mai departe.

Sunt lucruri de care trebuie sa tina cont pentru a primi transa II si pentru a nu da inapoi banii pe care i-au primit in prima transa si sa nu devina restantieri la AFIR, pentru ca nu vor mai putea accesa o alta linie de finantare de care se vorbeste, renumita masura de 200.000 de euro, cu parte de cofinantare de 20%.

Tot pentru intocmirea dosarului de plata pentru transa II, au nevoie de diverse avize de la autoritatile statului, de la Agentia de Mediu, DSP, DSV, poate si de la Inspectoratul de Stat in Constructii, in functie de tipurile de investitii pe care si le-au propus", a precizat Ion Paunel intr-o emisiune AgroTV.
 
Investitiile in consolidarea exploatatiilor tinerilor fermieri instalati si a fermierilor recent instalati beneficiaza de o valoare a sprijinului de maximum 200.000 euro/proiect. Costurile eligibile pornesc de la 65% si pot ajunge pana la 80% in functie de conditii. Eligibili la sprijin sunt tinerii fermieri care au finalizat implementarea planului de afaceri in cadrul submasurii 6.1 din PNDR.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016