Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri europene pentru fermieri in 2023. Ce se intampla cu instalarea tinerilor fermieri?

fonduri-europene-pentru-fermieri-in-2023-ce-se-intampla-cu-instalarea-tinerilor-fermieri

Liniile de finantare din fonduri europene care fusesera promise pentru lansare in aceasta vara de catre Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale nu exista nici macar la nivel de ghiduri consultative.


La inceputul anului, Ministerul Agriculturii anunta intr-un calendar publicat pe site-ul oficial ca pana la sfarsitul verii vor fi lansate liniile de finantare pentru instalarea tinerilor fermieri, investitiile in sectorul zootehnic si investitiile in sistemele de irigatii. 
 
In prezent, oficialii nu aduc noutati, iar pe surse circula informatii cum ca s-ar putea sa nu se mai lanseze nicio linie de finantare in acest an.
 
"Din pacate, am trecut de jumatatea anului si cea mai buna perspectiva cred ca ar fi pentru noi sa ne gandim la sfarsit de septembrie, inceput de octombrie, pentru a avea o forma finala a ghidurilor si deschidere de finantare. Eu nu va ascund ca, pe surse, umbla o informatie cum ca anul acesta nu se va deschide nimic. Sa speram ca aceasta este doar o informatie a gurilor rele si nu se va intampla acest lucru.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Cred ca toate aceste tergiversari si intarzieri vin si de la ceea ce inseamna negocierile Romaniei cu Comisia Europeana pe tot ceea ce tine de fondurile europene. Avem acea problema cu PIB-ul, deci trebuie sa reusim intr-un fel sau altul sa reducem acel deficit. (…) Exista pericolul ca nu doar fondurile din PNRR sa nu le poata accesa Romania, ci tot ceea ce inseamna calupul financiar 2023-2027", a precizat consultantul Ion Paunel pentru AgroTV.
 
Avand in vedere intarzierile, chiar daca AFIR va da drumul la liniile de finantare pe finalul acestui an, punctajele initiale vor fi foarte mari. Astfel, evaluarea proiectelor va mai dura o perioada, iar fondurile propriu-zise vor ajunge la fermieri in 2024.
 
"Chiar daca o sa se deschida linii de finantare in septembrie, octombrie, noiembrie, punctajul va fi de 100 de puncte, asa ca nimeni nu va putea sa acceseze", a mai spus Ion Paunel. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016