Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LAPAR, ingrijorata de scaderea subventiilor pe suprafata

lapar-ingrijorata-de-scaderea-subventiilor-pe-suprafata

Membrii LAPAR si toti producatorii agricoli din sectorul vegetal din Romania, luand cunostinta de proiectul de act legislativ privind stabilirea pentru anul 2011 a cuantumului maxim al platilor directe pe suprafata si a platilor separate pentru zahar, care se acorda in agricultura pentru sectorul vegetal, protesteaza si sunt profund ingrijorati de initierea acestui act normativ, care stabileste pentru anul 2011 pentru schema unica pe suprafata (SAPS) un cuantum maxim de plata pe hectar de 100,65 euro.


Reprezentantii fermierilor se declara nemultumiti ca nu au fost consultati in procesul de elaborare a actului normativ.

"Neavand loc aceste consultari nu se poate afirma ca propunerile si recomandarile facute in cadrul acestor consultari au fost luate in considerare la stabilirea cuantumului indicativ al nivelului platilor  din sectorul vegetal, intrucat nu au fost mentionate. Nimeni si nici un agricultor din Romania, nu ar fi acceptat acest nivel, pe care in mod arbitrar l-ati stabilit, fara a fi si noi consultati. Deasemenea, nu au avut loc consultari  nici cu reprezentantii asociatiilor profesionale si patronale pe filiera de produs – O.I.P.A -  cereale si produse derivate din sectorul vegetal, se precizeaza intr-un comunicat al Ligii.

Ingrijorati de scaderea subventiei pe suprafata

Fermierii membri ai LAPAR si-au exprimat ingrijorarea fata de scaderea subventiei pe suprafata la 100 de euro/ha, aproape jumatate fata de valoarea stabilita de 176 euro/ha. Fermierii spun ca desi productia agricola a anului 2011 a fost buna, pretul de vanzare a scazut, astfel incat veniturile nu s-au majorat fata de anii trecuti. De asemenea, sumele imprumutate de la banci au fost calculate tinand cont de subventia pe suprafata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Reiese, prin prezenta Hotarare de Guvern, un cuantum maxim al platilor directe unice pe suprafata de 100, 65 euro/ha. Din luarile de cuvant din acest an, ale Ministrului Agriculturii si ale Conducerii APIA ( Director General, Director General Adjunct ), cuantumul maxim al platilor directe unice pe suprafata era STABILIT in valoare de 176 euro/ha. Precizam, ca desi anul acesta marea majoritate a producatorilor agricoli din sectorul vegetal au realizat o productie mai buna fata de anii anteriori, preturile de achizitie au fost mai  scazute cu pana la 30% fata de anul trecut. In acest context, producatorii agricoli din Romania nu au realizat venituri mai mari decat anul trecut si chiar fata de anii anteriori", spun fermierii.

De peste 2 luni de cand s-a instalat seceta atmosferica si cea pedologica in toate zonele agricole ale tarii, aceste rezultate financiare  favorabile  au fost diminuate substantial prin cresterea  costurilor de infiintare a culturilor agricole de toamna. In acest caz, exista pericolul iminent ca din lipsa mijloacelor financiare ale producatorilor agricoli, drastic diminuate de seceta, care se prelungeste, exista posibilitatea de a ramane o suprafata foarte mare neansamantata cu cereale de toamna si sa fie calamitate suprafete mari din cultura rapitei deja semanata, se mai arata in comunicat.

LAPAR, ca federatie reprezentativa a agricultorilor din sectorul vegetal in numele tuturor producatorilor agricoli din sectorul vegetal din Romania CERE Ministrului Agriculturii, Primului Ministru si Guvernului Romaniei sa nu promoveze acest act normativ.

LAPAR spera ca plafonul maxim al platilor directe unice pe suprafata care se acorda in agricultura in sectorul vegetal pentru anul 2011 sa fie  de 176 euro/ha, ceea ce va putea conduce la posibilitatea finantarii productiei agricole pentru anul 2012.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016