Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificari aduse legislatiei ce reglementeaza schemele de plati in agricultura

modificari-aduse-legislatiei-ce-reglementeaza-schemele-de-plati-in-agricultura

In Sedinta de Guvern din 15 februarie 2018 a fost aprobata o ordonanta de urgenta cu modificari si clarificari ce au implicatii asupra cererilor unice de plata aferente anului 2018, care se depun incepand cu data de 1 martie.


Aceste modificari vizeaza simplificarea normelor aplicabile masurilor de ecologizare aferente platii pentru inverzire, cresterea flexibilitatii aplicarii sprijinului cuplat, sens in care se prevede ca modalitatea de aplicare a sprijinului cuplat sa poata fi revizuita anual, pana la 1 august, cu efect asupra anului urmator.

De asemenea, se introduce posibilitatea de a mari cuantumul platii pentru tinerii fermieri de la 25% la maximum 50% din cuantumul pe ha al schemei de plata unica pe suprafata, procent care se stabileste ulterior prin Hotarare a Guvernului.

Facilitarea accesului tinerilor fermieri la „plata pentru tinerii fermieri” pe o perioada completa de 5 ani de plata, in cazurile in care acestia nu au solicitat sprijin imediat dupa stabilire reprezinta o alta noutate pentru tinerii fermierii romani.

Prin acest act normativ, statutul de fermier activ se stabileste incepand cu anul 2019, si prin verificarea inregistrarii persoanelor fizice si juridice si a formelor asociative de persoane fizice sau juridice, indiferent de statutul juridic al acestora, pentru activitatile lor agricole, in Registrul contribuabililor/platitorilor, potrivit Codului de procedura fiscala.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pentru o implementare cat mai eficienta a schemelor de plati, actul normativ modifica si clarifica unele prevederi/definitii, dupa cum urmeaza:

- definitia parloagei, cu precizarea ca termenul minim de mentinere este de 6 luni in perioada aprilie-septembrie;

- se defineste terenul in pregatire destinat infiintarii de culturi permanente, stabilindu-se perioada maxima de 3 ani in care astfel de terenuri se pot declara cu aceasta utilizare in cererea unica de plata;

- se modifica definitia activitatii minime din vii si livezi in sensul mentinerii in bune conditii atat a culturii cat si a terenului, prin efectuarea pe parcursul unui an a cel putin o taiere de intretinere si, respectiv, o cosire a ierbii intre randuri sau o lucrare de intretinere a solului;

- se reformuleaza pentru claritate obligatia declararii parcelelor agricole cu suprafete sub 0,1 ha;

- se completeaza definitia “hectarului eligibil” si cu suprafatele impadurite prin masurile din PNDR;

- se amana termenul de la care hectarul eligibil pentru terenurile ocupate cu pajisti permanente care contin elemente disparate neeligibile, precum elemente de peisaj si arbori, se determina prin aplicarea unui sistem proportional de reducere a suprafetei bazat pe procentajul de suprafata neeligibila in cadrul blocului fizic, din 2018 in 2020. Aceasta este necesara deoarece identificarea acestor terenuri se afla intr-un stadiu incipient si introducerea acestui mod de calcul implica modificari majore ale sistemului informatic.

Reamintim ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plati care se aplica in agricultura in perioada 2015-2020 constituie cadrul legislativ national care reglementeaza schemele de plati care se aplica in agricultura in perioada 2015-2020.

Foto: pixabay.com
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016